Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nemții investesc 1 MILIARD de euro în România, într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nemții investesc 1 MILIARD de euro în România, într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice

Reprezentanții executivi ai companiei germane Varta și Nicolae Ciucă, premierul României, s-au întâlnit, vineri, în cadrul unei discuții la Guvern.

Gigantul german de baterii Varta i-a transmis premierul Nicolae Ciucă că a ales România pentru o ivestiție strategică de un miliard de euro într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice.

Varta Microbattery deține pe plan local o fabrică la Brașov, din 2014, iar în 2019 a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 25,3 de milioane d euro pentru a-și extinde capacitatea de producție. Un an mai târziu, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 407 milioane de lei, mai mare cu circa 50% față de cea din 2019. În 2020, a bifat un profit de aproximativ 20 de milioane de lei, cu 3,6 milioane de lei peste cel raportat din 2019.

La nivel global, anul trecut, gigantul german a avut afaceri de aproape 1 miliard de euro.

Germanii au intrat pe piața locală cu subsidiara diviziei Pertrix, lansată în luna februarie ca o nouă filială pentru bateriile e-car, relevă date analizate de Profit.ro. Divizia a fost lansată la scurt timp după ce Varta a prezentat noua sa celulă de baterie, V4Drive, pentru vehicule electrice, conform Profit.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea