Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nelu Tătaru: Vom avea stare de alertă încă 30 de zile. Cine nu stă în carantină va suporta niște sancțiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat în această seară modificările care au fost acceptate de comun acord cu PSD la noua lege a carantinei. Potrivit acestuia, pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, iar românii care vin din zonele roșii din străinătate intră în carantină, nu pot refuza, dar pot contesta.

”Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore. Fiecare pacient va beneficia de o evaluare clinică, biologică de 48 de ore.

Pentru cei simptomatici se va prelungi măsura internării până la vindecare sau până la momentul în care devin asiptomatici”, a spus Nelu Tătaru, după mai bine de șase ore petrecute la dezbaterile în comisia din Senat.

”Cine nu stă în carantină va suporta niște sancțiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecințele Codului Penal. Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală. Cei care aplică amenzile sunt aceiași din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecție cetățenilor României”, a declarat Nelu Tătaru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

APEL UMANITAR: Vlad Chețan, un copil de 7 ani, din Aiud, are nevoie de 24.000 de euro pentru un transplant de celule stem în Turcia

Bera Larisa

Publicat

în

APEL UMANITAR: Vlad Chețan, un copil de 7 ani, din Aiud, are nevoie de 24.000 de euro pentru un transplant de celule stem în Turcia Alexandra Chețan, în vârstă de 32 de ani, din Aiud, Alba, solicită ajutorul comunității pentru fiul ei, Vlad Bogdan, în vârstă de 7 ani și 5 luni. Vlad suferă de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea