Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

”Necenzurat” – proiect de prevenire a consumului de droguri în școli

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, prin structurile locale, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, respectiv Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba desfăşoară în perioada februarie 2013 – iunie 2014 proiectul naţional „NECENZURAT”.

Proiectul „NECENZURAT” va fi implementat la nivel naţional, de către cei 94 de specialişti din cadrul centrelor de prevenire evaluare şi consiliere antidrog şi ai centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, profesionişti formaţi de către Agenţia Naţională Antidrog în luna decembrie 2012.

„NECENZURAT” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli, adresat adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale, proiectul fiind deja testat cu succes în 7 ţări europene. Obiectivul general al proiectului vizează formarea unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutn, alcool şi droguri.

La nivelul judeţului Alba proiectul va demara în a doua parte a lunii februarie prin implementarea pilot a activităţilor la 2 clase de elevi din Liceul Sportiv Alba Iulia şi Colegiul Tehnic Dorin Pavel Alba Iulia, beneficiari fiind un număr de 42 de elevi precum şi  familiile acestora, şi constă în derularea a 12 lecţii tematice cu fiecare clasă de elevi şi a 3 sedinţe cu părinţii elevilor.

Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie în educaţia antidrog a copiilor. În etapa următoare a proiectului, specialiştii formaţi au misiunea să îl dezvolte, prin formarea cadrelor didactice. Astfel, până la sfârşitul anului şcolar 2013 – 2014, vor fi formaţi la nivel judeţean cel puţin 20 de de cadre didactice”, precizează Claudiu Dușa, coordonator CPECA Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea