Rămâi conectat

Actualitate

N-ai OPT clase, nu poți da examenul AUTO! Un deputat propune schimbarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un deputat a propus schimbarea Codului rutier, astfel încât să fie primiți la școala de șoferi doar persoanele care au absolvit cel puțin opt clase, iar cei care au fost implicați în accidente grave să-și piardă definitiv permisul.

Inițiatorul proiectului este convins ca șoselele vor deveni mai sigure, când aceste modificări vor deveni lege. În prezent, cei care doresc sa susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere trebuie sa îndeplinească 3 condiții importante: sa fie apți din punct de vedere medical, sa facă dovada ca au luat lecții de condus de la un instructor autorizat si sa fi împlinit vârsta de 18 ani.

Legea nu spune nimic despre studiile unui aspirant la permisul auto. Așa ca in trafic întâlnim indivizi care au dreptul legal sa conducă, dar nu știu sa scrie, sa citească si in consecința, sa descifreze un indicator rutier.

Din aceasta cauza, deputatul Ioan Muntean propune schimbarea codului rutier. „Sunt statistici foarte clare, oamenii analfabeți nu pricep semnele de circulație, conduc din instinct, ei nu știu ce se întâmpla pe șosele”.

Daca va fi adoptat, același proiect de lege le va interzice șoferilor condamnați definitiv de o instanța pentru o infracțiune comisa la volan, in urma căreia o persoana a fost ranița grav sau a murit, sa mai conducă vreodată o mașina pe drumurile din Romania.

Sursa RomaniaTV.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea