N-ai OPT clase, nu poți da examenul AUTO! Un deputat propune schimbarea
Un deputat a propus schimbarea Codului rutier, astfel încât să fie primiți la școala de șoferi doar persoanele care au absolvit cel puțin opt clase, iar cei care au fost implicați în accidente grave să-și piardă definitiv permisul.
Inițiatorul proiectului este convins ca șoselele vor deveni mai sigure, când aceste modificări vor deveni lege. În prezent, cei care doresc sa susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere trebuie sa îndeplinească 3 condiții importante: sa fie apți din punct de vedere medical, sa facă dovada ca au luat lecții de condus de la un instructor autorizat si sa fi împlinit vârsta de 18 ani.
Legea nu spune nimic despre studiile unui aspirant la permisul auto. Așa ca in trafic întâlnim indivizi care au dreptul legal sa conducă, dar nu știu sa scrie, sa citească si in consecința, sa descifreze un indicator rutier.
Din aceasta cauza, deputatul Ioan Muntean propune schimbarea codului rutier. „Sunt statistici foarte clare, oamenii analfabeți nu pricep semnele de circulație, conduc din instinct, ei nu știu ce se întâmpla pe șosele”.
Daca va fi adoptat, același proiect de lege le va interzice șoferilor condamnați definitiv de o instanța pentru o infracțiune comisa la volan, in urma căreia o persoana a fost ranița grav sau a murit, sa mai conducă vreodată o mașina pe drumurile din Romania.
Sursa RomaniaTV.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice Tichetele de activități casnice, destinat atât beneficiarilor de activități casnice la achiziționare, precum și prestatorilor de activități casnice după primirea acestora și prevederile privind tichete de activități casnice au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi