Rămâi conectat

Curier Județean

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, una dintre cele mai apreciate instituţii muzeale din România, în mediul online

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia este una dintre cele mai importante instituţii muzeale din România, atât din punctul de vedere al patrimoniului său, cât şi al prestigiului ştiinţific. Acest lucru se demonstrează chiar şi în mediul online (pe reţeaua de socializare Facebook), unde  se află pe locul patru în ţară la numărul de aprecieri (like-uri).

După un clasament făcut, astăzi, 7 noiembrie 2012, pe primul loc în topul celor mai apreciate instituţii muzeale din ţară se află Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, cu un număr de peste 24.000 de like-uri, urmat de Muzeul Naţional de Istorie Natural „Grigore Antipa”, tot din Bucureşti, cu peste 7.000 de like-uri şi Muzeul Naţional Peleş din Sinaia, cu peste 6.500 de like-uri. Pe un onorant locul IV în clasament se află Muzeul Unirii din Alba Iulia, cu peste 6.000 de like-uri. Acestea sunt urmate de alte instituţii muzeale de prestigiu din ţară, cum ar fi: Muzeul Naţional George Enescu din Bucureşti, Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Banatului din Timişoara, Muzeul Brukenthal din Sibiu, etc.

Această apreciere a Muzeului Unirii din municipiul nostru nu este deloc întâmplătoare. După cum se ştie, în ultimii ani, activitatea atât pe tărâm ştiinţific, de cercetare arheologică, dar şi cea de prezentare a valorosului său patrimoniu a fost mult dinamizată prin organizarea a numeroase expoziţii tematice, întâlniri directe cu publicul în cadrul unor evenimente precum „Noaptea Muzeelor”, prezentarea unor personaje istorice şi multe altele.

Vă prezentăm mai jos clasamentul exact, realizat astăzi, 7 noiembrie 2012:

Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti –  24.644 like-uri

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti  – 7.596 like-uri

Muzeul Naţional Peleş din Sinaia – 6.585  like-uri

Muzeul Unirii Alba Iulia – 6.027  like-uri

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a fost inaugurat în anul 1888 şi este unul dintre cele mai importante şi valoroase muzee de istorie din România. Muzeul are două clădiri cu voaloare de monumente istorice. Prima este clădirea „Babilon” construită în stil romanic, iar cealaltă, Sala Unirii, o expoziţie specială dedicată Marii Uniri care este organizată în sala centrală a fostului cazinou militar şi situată în faţa intrării centrale a muzeului. În aceasta sală a avut loc adunarea celor 1228 de reprezentanţi ai românilor din Transilvania, care au decis unirea cu România în memorabila zi de 1 Decembrie 1918 (21).

La Muzeul de Istorie din municipiu  se găsesc colecţii de arheologie preistorică, romană, dacică ori medievală, dar şi cărţi, biblioteca având peste 55.000 de volume.

Ţinem şi noi să îi felicităm  pe toţi angajaţii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, să le urăm multă putere de muncă şi  mult succes pe viitor în toate cele propuse!

Sursa foto: Facebook

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea