Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Municipiul Aiud, în bătălia pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2015”. Miza – cine are cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

orasul reciclariiUn număr de 46 de municipii şi oraşe din România, între care şi municipiul Aiud (singurul din judeţul Alba), se luptă, în acest an, pentru titlul de “Oraşul Reciclării 2015″. Este vorba despre cea de-a treia ediţie a concursului, în cadrul căruia în acest an s-au înscris cu 60% mai multe primării faţă de prima ediţie, potrivit organizatorilor Eco-Rom Ambalaje. Ocupantul locului I va primi ca premiu  un parc tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile.

Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, autorităţile locale înscrise în competiţie trebuie să dovedească faptul că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

Cele 46 de municipii şi oraşe înscrise la ediţia a III-a a „Oraşului Reciclării’ sunt: Adjud, AIUD, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 Bucureşti, Câmpia Turzii, Câmpina, Călăraşi, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui şi Zalău, au  anunţat, marţi, organizatorii într-un comunicat de presă .

Criteriile care stau la baza evaluării acestora în competiție, printre altele, sunt:

– calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere)

– cantitatea de deșeuri colectate separat pentru fiecare locuitor și campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiție.

Câștigătorul competiției va primi Marele Premiu ce constă într-un un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile.

În plus, în premieră anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia municipalitățile clasate pe locul al II-lea și al III-lea.

Ocupantul locului al doilea pe podiumul competiției se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului high tech din cadrul programului educațional ‘Laboratorul Verde al Reciclării’, prin care elevii claselor a III-a vor învăța, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate pentru protejarea mediului.

De asemenea, municipalitatea care va obține locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Competiția ‘Orașul Reciclării’ se desfășoară sub patronajul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților și al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România și Institutul pentru Politici Publice.

Sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea