Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mugurel Sârbu, Dorin Nistor sau Adrian Bogdan – un trio pentru neliniştea sebeşenilor. Vezi cum sunt împărţite taberele în PDL Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Situaţia în PDL Sebeş se complică după ce pe piaţă a fost aruncat numele lui Dorin Nistor ca posibil candidat pentru Primărie din partea PDL, pe lângă  Mugurel Sârbu şi Adrian Bogdan.

În loc să-şi găsească o rezolvare cât mai rapidă în perspectiva alegerilor locale din iunie 2012 care se apropie cu paşi repezi, situaţia din PDL Sebeş este tot mai tulbure. Mai ales după ce pe piaţă a fost lansată o nouă variantă de lucru, variantă susţinută indirect de declaraţiile protagoniştilor. Potrivit acesteia, PDL Alba ar lua tot mai serios în calcul găsirea unui candidat nou pentru Primăria Sebeş în condiţii în care, potrivit unor sondaje, Mugurel Sârbu s-ar afla sub cota PDL. În acest context, nu este exclus ca Mugurel Sârbu şi PDL Alba s-o ia pe drumuri separte. Pe de altă parte, nici viceprimarul Adrian Bogdan n-a anunţat până acum public că renunţă la ideea de a candida la funcţia de primar al Sebeşului.

De altfel, circulă deja informaţii potrivit cărora PDL caută o persoană nouă, una dintre variantele discutate în ultimele zile fiind Dorin Nistor, fostul şef al Gărzii Financiare, actual director al OIRPOSDRU. Contactat telefonic acesta nu a respins o eventuală candidatură, recunoscând că există discuţii în acest sens. „Confirm informaţia cu privire la posibila mea candidatură pentru Primăria Sebeş. Organizaţia din Sebeş va fi cea care se va pronunţa în legătură cu acest lucru în zilele următoare. Am informaţii că sunt susţinut şi de organizaţia judeţeană, şi de cea locală a partidului. Nu-mi porpun să concurez cu nimeni şi nu sunt în conflict cu nimeni din partid. Sunt foarte legat de zona Sebeş pentru că soţia şi mama mea sunt din Lancrăm iar multe rude de-ale mele sunt de acolo”, a spus Dorin Nistor.

*Mugurel Sârbu: „Nu am luat o decizie clară asupra carierei mele politice viitoare. Nu exclud nicio variantă”

De altfel, contactat telefonic, Mugurel Sârbu a declarat că nu a luat încă o decizie fermă cu privire la viitoarea sa carieră politică, cu atât mai puţin dacă va candida din partea PDL la localele din 2012. El este în primul rând nemulţumit de faptul că liderii judeţeni ai partidului întârzie să ia anumite decizii, în funcţie de care, spune actualul edil, depinde şi decizia sa de a candida sau nu din partea PDL. „Mai aştept săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare ca Biroul Permanent Judeţean al PDL să ia o decizie asupra condiţiilor pe care le-am pus pentru o colaborare în alegerile din acest an, şi anume adoptarea unei hotărâri ferme în BPJ în ceea ce priveşte condiţionarea candidaturilor la funcţii de conducere în administraţie de o pregătire şi o expertiză profesională solide. M-am săturat ca în funcţii de conducere să fie puşi oameni incompetenţi”, a declarat Sârbu care însă a refuzat să rostească vreun nume. Pe de altă parte el a lăsat de înţeles că nu exclude nici o candidatură ca independent la Primăria Sebeş. „În ecuaţia unei viitoare cariere politice nu exclud nicio altă variantă. (…) Nu vreau să le dau satisfacţie celor cărora le stau în gât şi să anunţ că mă retrag. (…) Nu-mi pot permite să las Sebeşul de izbelişte, nu-mi pot permite să-l las moştenire şmecherilor, vreau să îl las moştenire cetăţenilor”, a mai spus Mugurel Sârbu.

*Dumitrel şi Hava, declaraţii contradictorii

De cealaltă parte, şi declaraţiile liderilor PDL Alba au devenit contradictorii. Dacă în urmă cu două săptămâni prim-vicepreşedintele Ion Dumitrel dădea ca sigură varianta potrivit căreia democrat-liberalii merg şi în 2012 pe mâna lui Mugurel Sârbu, ieri preşedintele Mircea Hava a venit cu o altă abordare. Liderul democrat-liberalilor a declarat că viitorul candidat la Primăria Sebeş va fi stabilit în urma unui sondaj realizat de o firmă profesionistă. „Noi vrem să câştigăm la Sebeş şi pentru asta trebuie să aflăm ce vor oamenii, nu ce vor politicienii”, a declarat Mircea Hava, preşedintele PDL Alba.

Aflat în drum spre ţară, Ion Dumitrel a declarat marţi că nu a auzit nimic despre varianta Dorin Nistor la Primăria Sebeş. „Dacă cumva nu-i o glumă, cred că Nistor ar fi mai degrabă potrivit pentru a candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba decât la vreo primărie”, a comentat prim-vicepreşedintele PDL Alba.

Astfel, în acest context, se conturează cel puţin două tabere în partid, cea a prim-vicepreşedintelui Ion Dumitrel care-l susţine pe Mugurel Sârbu şi cea a preşedintelui Mircea Hava care propune varianta unui nou candidat, posibil chiar a lui Dorin Nistor. O a treia tabără, mai puţin conturată, este a deputatului Clement Negruţ care în mai multe rânduri a înclinat balanţa către Adrian Bogdan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea