Mugurel Sârbu, Dorin Nistor sau Adrian Bogdan – un trio pentru neliniştea sebeşenilor. Vezi cum sunt împărţite taberele în PDL Alba

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Situaţia în PDL Sebeş se complică după ce pe piaţă a fost aruncat numele lui Dorin Nistor ca posibil candidat pentru Primărie din partea PDL, pe lângă  Mugurel Sârbu şi Adrian Bogdan.

În loc să-şi găsească o rezolvare cât mai rapidă în perspectiva alegerilor locale din iunie 2012 care se apropie cu paşi repezi, situaţia din PDL Sebeş este tot mai tulbure. Mai ales după ce pe piaţă a fost lansată o nouă variantă de lucru, variantă susţinută indirect de declaraţiile protagoniştilor. Potrivit acesteia, PDL Alba ar lua tot mai serios în calcul găsirea unui candidat nou pentru Primăria Sebeş în condiţii în care, potrivit unor sondaje, Mugurel Sârbu s-ar afla sub cota PDL. În acest context, nu este exclus ca Mugurel Sârbu şi PDL Alba s-o ia pe drumuri separte. Pe de altă parte, nici viceprimarul Adrian Bogdan n-a anunţat până acum public că renunţă la ideea de a candida la funcţia de primar al Sebeşului.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

De altfel, circulă deja informaţii potrivit cărora PDL caută o persoană nouă, una dintre variantele discutate în ultimele zile fiind Dorin Nistor, fostul şef al Gărzii Financiare, actual director al OIRPOSDRU. Contactat telefonic acesta nu a respins o eventuală candidatură, recunoscând că există discuţii în acest sens. „Confirm informaţia cu privire la posibila mea candidatură pentru Primăria Sebeş. Organizaţia din Sebeş va fi cea care se va pronunţa în legătură cu acest lucru în zilele următoare. Am informaţii că sunt susţinut şi de organizaţia judeţeană, şi de cea locală a partidului. Nu-mi porpun să concurez cu nimeni şi nu sunt în conflict cu nimeni din partid. Sunt foarte legat de zona Sebeş pentru că soţia şi mama mea sunt din Lancrăm iar multe rude de-ale mele sunt de acolo”, a spus Dorin Nistor.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

*Mugurel Sârbu: „Nu am luat o decizie clară asupra carierei mele politice viitoare. Nu exclud nicio variantă”

De altfel, contactat telefonic, Mugurel Sârbu a declarat că nu a luat încă o decizie fermă cu privire la viitoarea sa carieră politică, cu atât mai puţin dacă va candida din partea PDL la localele din 2012. El este în primul rând nemulţumit de faptul că liderii judeţeni ai partidului întârzie să ia anumite decizii, în funcţie de care, spune actualul edil, depinde şi decizia sa de a candida sau nu din partea PDL. „Mai aştept săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare ca Biroul Permanent Judeţean al PDL să ia o decizie asupra condiţiilor pe care le-am pus pentru o colaborare în alegerile din acest an, şi anume adoptarea unei hotărâri ferme în BPJ în ceea ce priveşte condiţionarea candidaturilor la funcţii de conducere în administraţie de o pregătire şi o expertiză profesională solide. M-am săturat ca în funcţii de conducere să fie puşi oameni incompetenţi”, a declarat Sârbu care însă a refuzat să rostească vreun nume. Pe de altă parte el a lăsat de înţeles că nu exclude nici o candidatură ca independent la Primăria Sebeş. „În ecuaţia unei viitoare cariere politice nu exclud nicio altă variantă. (…) Nu vreau să le dau satisfacţie celor cărora le stau în gât şi să anunţ că mă retrag. (…) Nu-mi pot permite să las Sebeşul de izbelişte, nu-mi pot permite să-l las moştenire şmecherilor, vreau să îl las moştenire cetăţenilor”, a mai spus Mugurel Sârbu.

*Dumitrel şi Hava, declaraţii contradictorii

De cealaltă parte, şi declaraţiile liderilor PDL Alba au devenit contradictorii. Dacă în urmă cu două săptămâni prim-vicepreşedintele Ion Dumitrel dădea ca sigură varianta potrivit căreia democrat-liberalii merg şi în 2012 pe mâna lui Mugurel Sârbu, ieri preşedintele Mircea Hava a venit cu o altă abordare. Liderul democrat-liberalilor a declarat că viitorul candidat la Primăria Sebeş va fi stabilit în urma unui sondaj realizat de o firmă profesionistă. „Noi vrem să câştigăm la Sebeş şi pentru asta trebuie să aflăm ce vor oamenii, nu ce vor politicienii”, a declarat Mircea Hava, preşedintele PDL Alba.

Aflat în drum spre ţară, Ion Dumitrel a declarat marţi că nu a auzit nimic despre varianta Dorin Nistor la Primăria Sebeş. „Dacă cumva nu-i o glumă, cred că Nistor ar fi mai degrabă potrivit pentru a candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba decât la vreo primărie”, a comentat prim-vicepreşedintele PDL Alba.

Astfel, în acest context, se conturează cel puţin două tabere în partid, cea a prim-vicepreşedintelui Ion Dumitrel care-l susţine pe Mugurel Sârbu şi cea a preşedintelui Mircea Hava care propune varianta unui nou candidat, posibil chiar a lui Dorin Nistor. O a treia tabără, mai puţin conturată, este a deputatului Clement Negruţ care în mai multe rânduri a înclinat balanţa către Adrian Bogdan.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

35 Comentarii

dicu 21 februarie 2012 at 17:01

daca zici tu dumitrel ca nistor poate candida la C J inseamna ca ai o parere f f prosta despre tine!!!

adevar graiesc 21 februarie 2012 at 21:24

sa printezi un asa articol… de catre doamna reporter de serviciu a pdl alba,mi se pare ori stangacie a ziaresticii locale…dar nu,nu se poate,o asemenea greseala din partea pdl-istei ioana piticariu maritata cu psd-istul presecan.E O REA INTENTIE DIN PARTEA ZIARISTEI IN CAUZA.INCERCAND SA ARUNCE O DISCUTIE INTRE DUMITREL SI HAVA ….O DISCUTIE IN CONTRADICTORIU.Dumitrel in fata sefului trebuie sa …ssstt.Ce naiba???sunt cu seful in masina,stiu ce postez …adica ce mi se dicteaza…stai cuminte dumitrele,nu e dupa cum zici tu…

Aurelian 21 februarie 2012 at 17:09

Cainele moare de drum lung, si prostul de grija altuia! Bag sama, ca acest trio, nu ii pentru „nelinistea sebesenilo(ca pe sibiseni ii cam doare in fund de politica), acest trio ii special pentru nelinistea USL-ului!

CUGIR C 21 februarie 2012 at 19:02

AURELIENE ! !TU NU POTI FI ECHIDISTANT ? ? ?

muni 21 februarie 2012 at 17:51

Super idee cu acest Dorin Nistor
Ar putea fi o carte castigatoare avand in vedere ca Sebesul a fost 12 ani sub dictatura PSD-ista (se stie faptul ca primarul actual Mugurel Sarbu este si acum fan PSD)
Au mai fost cazuri ,de ce nu si la se Sebes ?
Succes d-le , macar o sa le aduci fonduri europene (si tot ar fi un castig) , ca Sarbu nu a adus nici UN EURO din fonduri europene pt primarie dar pt EL si FAMILIA lui a luat proiecte de 5 (CINCI) MILIOANE EURO!!!!!!!!!!!! ?????????????.
Pai , cine credeti ca il mai alegea pe un asemenea primar PERDANT (Sarbu Mugurel Liviu dr,ing,ec in interesul comunitatii)???

Mihai Georgescu 21 februarie 2012 at 17:56

Tinand cont de experienta domnului Nistor Dorin cred ca pentru noi sebesenii ar fi benefic. Aici nu sa intamlat nimic de 5 ani si cred ca in perioada 2013 – 2020 este vital pentru noi atragerea de fonduri Europene. Si daca s-ar mai alatura Domnului Nistor si actualul viceprimar impreun avor fi o forta, un spine in coasta opozitiei.

Kalu 21 februarie 2012 at 18:07

EXTRAORDINAR !!!!!???????
Chiar e paranoic Gainat asta de Galbenel Sarbu !!!
Ba, primar ouator dute de te cauta la doctore.
Pai cum sa lasi TU Sebesul mostenire ? Este mosia ta sau a neamului tau ca sa-l lasi tu mostenire ?
Tu , lasa la Pian, la Galbenel mostenire cui vrei.
Sebesul este al nostru al CETATENILOR din SEBES baaaaaa
Asta chiar nu mai este intreg la cap ,auzi : „las sebesul…”
Te crezi cumva ma , Stefan cel Mare ???
Macar daca citai un ardelean , mai furaciune

Dudu 21 februarie 2012 at 18:15

Oltene Dumitrele,vezi ca singur ajungi la parerea noastra ca nu mai este loc pt olteni la CJ ?
Deci sa inteleg ca si tu ai informatii ca oamenii isi doresc Pesedinte la CJ un ARDELEAN si nu nu un oltenas amarat ?
Am auzit ca te-ai asociat la oua ,la Pian cu Sarbu ?
Ii adevarat ?

turnesol 21 februarie 2012 at 18:31

Auzi d-le ca nu lasa Sebesul pe mana oricui.Ce-ai facut tu in primarie ? Ai inchis patinoarul fonduri europene zero….Pa.

LUK 21 februarie 2012 at 18:33

De acord Kalu
Acest Primar Sarbu chiar este suferind , de boala grea. Cand te crezi cel mai tare din parcare si eu cred ca numai un „doctore” il mai poate face bine
Propun ca toti cei care sunt pt o functie de conducere sa mearga OBLIGATORIU sa-si faca psihologicul
Nu stiu ce cariera ar mai putea sa aiba o asemenea nulitate (sa nu accesezi nici un euro fonduri europene,Primar PDL-ist !) si cu istoricul lui de traseist ?

mr 21 februarie 2012 at 19:08

N-ar fi mai bine sa candideze Nistor la primaria Alba Iulia? Tot e prieten cu Potor si poate-si impart voturile. Poate ne dau amanunte SRL-urile pe care se facea ca le controleaza cand era sef la garda financiara

nu-i pt cine se numeste ! 21 februarie 2012 at 19:30

Pt cine stie, sebesenii nu vor vota niciodata o persoana din afara!
Nu uitati ca MLS a avut de infruntat in turul doi,la prima sa numire ca primar, un candidat INDEPENDENT, un sebesean get beget.
Pe localnici nu ii intereseaza prea mult partidele, cu atat mai mult un partid care le-a taiat pensiile, redus salariile si i-a lasat in somaj. Oare la ce atata zbatere la unii care NU POT PRICEPE CA NU MAI SUNT PE VAL ????
„NIMENI” DE LA EI – NICI DACA VA CANDIDA CA INDEPENEDENT – NU MAI POATE CASTIGA PRIMARIA SEBES, CEL PUTIN PT. URMATOARELE DOUA SAU TREI MANDATE !!!!!! Nu trebuie sa ai prea multa experienta politica ca sa intelegi acest lucru, dar trebuie sa ai un curaj nebun sa candidezi aici !

Aiudeanul 21 februarie 2012 at 20:21

Asta e valabil peste tot!

marin 21 februarie 2012 at 19:51

este o varianta foarte buna cu domnul nistor pentru sebes,un om cu o tinuta inpecabila,bravo!!!!!

garda financiara :) 21 februarie 2012 at 20:27

auzi PDL sustine pe Nistor !!! :)))) un taranoi fara prestanta , un om fara personalitate cu o atitudine umila , un zero ……………………….
cand a ti hotarat domnule Hava cine sa ne conduca noua sebesul ? sambata la Steaua Nordului cand chefuiati cu Nistor ???
rusine !

garda financiara :) 21 februarie 2012 at 20:32

auzi PDL sustine pe Nistor !!! :)))) un taranoi fara prestanta , un om fara personalitate cu o atitudine umila , un zero ……………………….
cand a ti hotarat domnule Hava cine sa ne conduca noua sebesul ? sambata la Steaua Nordului cand chefuiati cu Nistor ???
rusine !

gogu 21 februarie 2012 at 20:55

citez: „Aflat în drum spre ţară, Ion Dumitrel a declarat…” Dar unde a fost Dumitrel, in Oltenia? vrem mai multe informatii: locul, scopul si durata vizitei.

gigolo 21 februarie 2012 at 21:02

Daca gunoiul asta de Nistor a ajuns sa fie candidatul PDL-ului la primaria Sebes, vai de steaua lui de partid. Cu asemenea panarame de oameni, nici nu e de mirare au ajuns unde au ajuns! Sa le fie de bine!

Auzi ce vrea Nistor D. 21 februarie 2012 at 21:06

Fostul sef al Garzii Financiare care nu stiu daca a prins vreun evazionist caci la toti le-a mers bine….acum s-a umflat in costum si vrea stapan la Seghis caci are neamuri pe la Lancram.Sa-i vedem activitatea de la garda contra coruptilor si apoi…dar oare unde locuieste si ce avere are Nistor ?

mr 21 februarie 2012 at 22:28

pt. Dudu: oare Mihai Viteazul sa fi fost mocan?

dicu 21 februarie 2012 at 22:37

hava se muta de la alba la sebes !! sebeseni fiti destepti !!!astia isi schimba domiciliul dupa cum dicteaza partidul,…

Duru 22 februarie 2012 at 7:30

Mai Pinochio (primar Sarbu) , degeaba il tot pui pe securistul ala al tau de consilier Mircea Albu sa tot faca bataturi la degete , scriind pe aici ca mai rau iti face

Duru 22 februarie 2012 at 7:42

Dicule tata , dca ar veni M.Hava la Sebes ar fi super bine nu bine. Pai Dicule, securistule, este mai bine fara un euro fonduri europene sau cum a adus Hava la Alba ?
In fond ,ce a realizat in mandatul acesta Pinochio Galbenel (Mugurel Sarbu):-Zero fonduri europene dar in schimb a luat credite bancare pe care tot noi cetatenii le vom plati , scandaluri (de fapt peste tot pe unde a fost afacut cearta)
In locul lui m-as retrage linistit , nu cumva sa-l ia si DNA-ul la cate matrapazlacuri a facut.
Nu vedeti ca Galbenel Sarbu este tipicul PARVENITULUI care nici mort nu renunta la CIOLAN ???

dicu 22 februarie 2012 at 17:08

Durule ..ce a accesat hava in A I ?..cate locuri de munca a adus si cate la sebes e ?..hava a reconditionat o cetate cu polistiren in care cand va fi gata se vor muta „patronii „de la viena !…unde este mitul lui HOREA, AVRAMUT, ..am fost si vom fi iobagi la noi acasa cu asemenea conducatori ,care se vand pe 30 de arginti! oricum la sebes potentilul economic e mult mai mare decat la A I ,poate vre-ti sa ajungeti fara investitori , sau cu cei de mana 2-a ca la A I

Mort 22 februarie 2012 at 7:50

Vezi Pompi (Luca-Pomponio) , daca nu iti ti gura …pai dca vezi ceva MACARONAR BORAAT , taci din gura nu cotcodaci pe la alte usi si stai tu cu PROSTITUATELE tale la Reciu si nu mai umbla pe la alte Stele…JOSNIC MACARONAR si … POVESTITOR pe deasupra

Mort 22 februarie 2012 at 7:59

Chiar Gogule , se plimba Oltenasul asta de Dumitrel pe banii nostri (pe unde oare ?) ca si asociatul lui de la OUA , Galbenel Mugurel Sarbu
Cine se aseamana se …SPRIJINA fratie.
Eheee…mare boala si CIOLANUL
Astia doi sau obisnuit si nu o sa renunte asa usor
Pacat totusi de Oltenasul asta , ca mai facuse cate ceva dar Gainat Sarbu chiar nu a facut nimic (ZERO REALIZARI)

Gicu 22 februarie 2012 at 8:02

De acord cu tine , cetatene Mort

Boxi 22 februarie 2012 at 8:03

Idem cu M…si cu G…

sebes4ever 22 februarie 2012 at 8:53

De unde pana unde lasa Sarbu Sebesul mostenire?L-a primit ca dar de nunta de la socrii?Astuia i s-a urcat rau la cap si a pierdut contactul cu realitatea. Un ingamfat care nu poate lucra in echipa nici in partid si in mod sigur nici in primarie. Il urasc toti ca e un zbir fara scrupule care are un fix:daca eu spun ca se poate , trebuie sa se poata. Ce-s alea legi, eu sunt primarul, eu fac legea…Duca-se pe pustii sa nu-l mai vedem. De s-ar muta cu totul din Sebes nu ar fi paguba.Si s-o ia si pe ingamfata de nevasta-sa cu el!

sami 1 22 februarie 2012 at 9:36

:))) Adevar graiesti sebes4ever . Gainat Mugurel Sarbu asta , chiar se crede vre-un Stefan cel Mare de vrea sa lase …MOSTENIRE… Sebesul !!!!?????
Chiar e’ BOLNAV individul .
O fi facand tandem cu Tudor Vladimirescu (Oltenasul DUMITREL).
Luati mai parlitilor , macar EXEMPLE din Ardeal

RETEGAN 22 februarie 2012 at 11:46

prostu nu ii prost destul daca nu ii si fudul !! aranjorul garzii financiare , nistor dorin , dupa ce a invartit si ceva fonduri europene de au blocat aia platile ,a castigat nivelul de ticalosie care ii permite sa ajunga primar la sebes !! mai are competente si in servitul la mesele bogatilor care il folosesc, inclusiv program muzical cu cantece obscene, pentru nivelul intelectual al asa zisei clase politice autohtone !!la mai mare !!

mostenire :)))) 22 februarie 2012 at 12:22

Il lasa mostenire…
In afara de absenta unei sosele de centura a acestui oras hiperaglomerat, de absenta asfaltului pe una din cele mai importante strazi din Sebes (str. Vanatori, pe care toate autocarele cu straini intra in oras), de absenta vreunui progres cultural in oras, de absenta bunului simt in administratie, Mugurel nu a lasat mostenire decat cateva zugraveli frumoase pe casele sasesti, cu care ne-a luat ochii acum cativa ani.
Omul asta trebuie judecat.

Nicu 22 februarie 2012 at 15:51

SA CURGA SANGE!!!!!!!!!

dicu 22 februarie 2012 at 16:58

DURULE…ce a accesat hava ?, cate locuri de munca sau creat in A I ?…s-a reconditionat cetatea cu polistiren; cetatea este a „patronilor” de la viena ,care se vor muta la alba iulia cand va fi gata…unde este mitul lui HOREA, AVRAMUT,..am fost si vom fi iobagi ,la noi acasa, cu asemenea conducatori, care se vand pe 30 de arginti!!!!!!

Gina Petrescu 23 februarie 2012 at 13:25

Sebesul are nevoie de un primar care sa rezolve problemele majore ale burg-ului: poluarea si circulatia. Cei care au mai fost primari s-au dovedit neputinciosi, incapabili de a intelege macar cele doua probleme mari ale Sebesului. Ca flori si dale pune orice prost . primarul trebuie sa aiba moralitate 100%, principii ferme, sa fie un profesionist in gospodarirea orasului, nu un hartogar sau scandalagiu sau povestitor. E nevoie imperioasa de REZOLVARI. Nu au ce cauta coruptii sau cei coruptibili pe functia de primar!

Comentariile sunt oprite