Rămâi conectat

Politică Administrație

Motiunea de cenzură inițiată de Partidul Național Liberal – un act responsabil de apărare a interesului național al României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Depunerea, săptămâna trecută, de către Partidul Național Liberal, a moțiunii de cenzură intitulată ”Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!” a fost determinată de situația juridică a lui Ponta, care a fost trimis în judecată.

Adrian TebanFaptul că PSD-ul și aliații săi din arcul guvernamental au avut reacții negative la adresa actului constituțional al depunerii moțiunii de cenzură, nu trebuie să ne mire. De fapt, nici nu trebuia să se ajungă aici, întrucât Victor Ponta a ratat cel puţin 3 momente în care, dacă avea onoare, ar fi putu să îşi dea demisia: scandalul plagiatului, scandalul votului din diaspora de la alegerile prezidențiale din 2014, trimiterea sa în judecată pentru fapte de corupție.

Ne întrebăm, însă, altceva. Și anume: de care parte a baricadei este nevoie să se plaseze toate partidele parlamentare, când interesul național al României cere ca Victor Ponta să plece?

Motivele pentru care premierul plagiator ar fi trebuit să își dea demisia sunt (din păcate) foarte multe, dar vom aminti doar câteva dintre ele: un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României; un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României; un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor; un premier acuzat de fapte legate de corupție nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016; un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, între două înfățișări ș.a.m.d. În plus, tandemul premier – inculpat nu există nicăieri în Europa. În alte state membre ale UE, miniștri, premieri și chiar președinți au renunțat la funcție la scurt timp după ce au fost acuzați de corupție.

Iar în această situație, Partidul Național Liberal, conștient de misiunea sa istorică, nu a putut rămâne impasibil.

DA! INTERESUL NATIONAL AL ROMÂNIEI CERE CA VICTOR PONTA SĂ PLECE!

Din păcate, la votarea moțiunii de cenzură lucrurile nu au stat așa.

PNL nu a avut așteptări de la PSD, dar a avut și are de la UNPR (care, prin liderul său clamează constant ideea interesului național), UDMR, ALDE, PMP, PSRO. Iar aceste așteptări ale PNL sunt, de fapt, așteptările românilor care s-au săturat să-l aibă premier pe Victor Ponta. Nu este normal ca UNPR și ALDE să gireze un asemenea premier,.

Deși moțiunea de cenzură nu a trecut de votul Parlamentului, considerăm că, în numele interesului național al României, Victor Viorel Ponta trebuie să părăsească funcția de prim-ministru al României, o funcție pe care o dezonorează tot mai mult pe zi ce trece.

 

Adrian Teban,

Co-preşedinte PNL Alba

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea