// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Moţiunea de cenzură a fost respinsă. Nu au fost suficiente voturi exprimate

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă de Parlament, deoarece nu au fost exprimate suficiente voturi. Votul a fost secret, exprimat cu bile şi erau necesare cel puţin 233 de voturi favorabile, iar PNL, USR şi PMP au doar puţin peste 150 de parlamentari.

Au fost 166 de voturi favorabile.

Parlamentarii au început votarea moţiunii de cenzură. Votul este secret, exprimat cu bile, însă şansele opoziţiei de a trece moţiunea sunt minime, în condiţiile în care sunt necesare cel puţin 233 de voturi favorabile, iar PNL, USR şi PMP au doar puţin peste 150 de parlamentari.

“Nu s-a pus niciodată problema naţionalizării Pilonului II de pensii. Nici nu s-ar putea pentru că fondurile acumulate acolo aparţin românilor, iar dreptul la proprietate este garantat prin Constituţie. Vrem, însă, ca fiecare român să aibă libertatea de a decide unde să îşi ţină banii de pensii şi îmi vine greu să înţeleg cum e posibil ca un partid care se pretinde liberal să militeze pentru lipsa opţiunii, impunerea de către stat a locului unde trebuie ţinuţi banii. Nu s-a pus niciodată problema desfiinţării sau naţionalizării Pilonului II, nici nu ar fi fost tehnic posibil”, a declarat Dăncilă, la dezbaterea moţiunii de cenzură ‘Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!’, semnată de PNL, USR şi PMP.

Premierul Viorica Dăncilă susține că moțiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP este o înșiruire de falsuri.

Banner uriaș al celor de la PNL

Liberalii au întins pe băncile din sala de plen a Parlamentului, miercuri, în timpul discursului susţinut de prim-ministrul Viorica Dăncilă, un banner uriaş cu mesajul “Luptăm până la capăt pentru România”.

La începutul discursului Vioricăi Dăncilă de la moţiunea de cenzură, parlamentarii Opoziţiei au aşezat pe podiumul din spatele tribunei mai multe cutii care aveau afişat acelaşi mesaj: “Luptăm pentru România”, dar şi o diplomă pe care scria: “Premiul Secerea şi Ciocanul pentru Liviu Dragnea”. Cutiile au fost, ulterior, îndepărtate de stafful de la Camera Deputaţilor.

Discursul premierului a fost întrerupt de mai multe ori de scandările deputaţilor şi senatorilor Opoziţiei. Ei i-au cerut premierului demisia.

Sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Moţiunea de cenzură a fost respinsă. Nu au fost suficiente voturi exprimate

 1. marius 27.06.2018 la 20:05

  Rugăciunea lui Orban după moțiune

  Cobori în jos prostie sfântă
  Alunecând pe rază
  Patrude-n casă și în gând
  Și viața-mi luminează.

 2. gica 28.06.2018 la 13:47

  Dupa interesul,logica si valoarea umana a usr,pnl,in sala de dezbateri trebuia sa se intre cu pistoale si grenade,asa sigur cadea guvernul.

  • Explicatia: 29.06.2018 la 13:43

   Sunt mai multi infractori in Parlament decat oameni onesti..