Rămâi conectat

Actualitate

Moscova recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru: Salariul, de 500 de euro pe lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Moscova recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru: Salariul, de 500 de euro pe lună

„Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunț. În realitate, e vorba de un salariu de 500 de euro pe lună pentru a-ţi risca viața în Ucraina, scrie Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.

În Piața Roșie, Putin a onorat sacrificiul soldaților ruși care au murit în „operațiunea sa specială „, motiv de „mare doliu pentru toți rușii ” și a anticipat un „sprijin special” pentru orfanii lor. Numai că departe de evenimentele oficiale, caută alţi soldaţi pe care să-i trimită pe front: bărbați cu vârste între 18 și 40 de ani, dispuși să intre în armată și să-și riște viața pentru salariul unui profesor.

Nu doar prin canale instituționale, precum site-ul Apărării, ci și pe site-urile unde sunt postate locuri de muncă, precum platforma Superjob.ru, unde campania are 19.419 de posturi vacante active, cifră aproape egală cu numărul celor care şi-au pierdut viaţa până acum în rândul trupelor ruse de pe front.

Astfel, între un instalator și o vânzătoare, pe portalul locurilor de muncă apar anunțuri pentru „pușcași”, artileriști, comandanți de infanterie, „tunari antiaerieni „, șoferi de forțe terestre și chiar agenți care urmează să fie angajați în FSB , serviciile secrete rusești care veghează atât asupra frontului, cât și asupra disidenței interne.

O mobilizare continuă, deși parțială și deghizată, care se desfăşiară în cele mai îndepărtate regiuni ale țării, unde birourile de recrutare îi flatează pe foștii militari cu servicii contractuale de la 30 la 50 de mii de ruble pe lună pentru a pune la punct departamentele.

În anunţuri, durata unui contract de muncă este în mare parte de şase luni, de cele mai multe ori destinaţia nu este indicată, aşa cum s-a întâmplat deja cu tinerii recruţi trimişi pe front fără preaviz, doar pentru un simplu „exerciţiu „.

Cerințele și condițiile preconizate indică așadar o angajare imediată, în scopul întăririi liniilor angajate pe frontul de est, unde Putin a concentrat a doua fază a atacului care – spre deosebire de prima care a eșuat recent – promite să fie lungă și costisitoare în termeni de soldaţi.

Înșiși mercenarii Grupului Wagner, au scris pe un canal Telegram, că „avem nevoie de 600-800 de mii de oameni, altfel nu vom câștiga”.

Salariul de 40-50 de mii de ruble pe lună îi poate atrage mai ales pe foștii militari care locuiesc în cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, unde venitul pe cap de locuitor nu ajunge la jumătate (mai ales în agricultură: 281 de euro). O sumă destul de modestă pentru a-și risca viața, mai ales dacă e comparată cu venitul soldaților profesioniști.

Salariul, 433 de euro, nu este prea atractiv pentru tinerii ruși

Să revenim la anunţuri

Un anunţ pentru „soldat contractual”, postat pe 4 mai, indică într-un mod destul de generic sarcina: „asigurarea protecției și apărarea frontierei Federației Ruse”, granița pe care Moscova o consideră amenințată de extinderea NATO și de un plan fantomatic de atac asupra Crimeei planificat de Kiev, care ar justifica invazia.

Condițiile prevăd 40-50 de mii de ruble plus o plată suplimentară ca indemnizație de serviciu, care variază în funcție de vechime.

Printre „beneficii”, se numără participarea la programul de împrumuturi pentru personalul militar (până la 37 de mii de euro), furnizarea de rații alimentare, asigurări gratuite de viață și de sănătate, îngrijiri medicale.

Printre cerințele indicate se numără „absența rudelor apropiate cu domiciliul în străinătate „, probabil indispensabilă pentru a garanta loialitatea față de Rusia într-o lume care i-a devenit ostilă.

Salariul, 433 de euro, nu este prea atractiv nici pentru șoferi, mai ales când candidatul ajunge în punctul în care va citi: „momentele cele mai tensionate din activitatea de luptă a șoferului sunt rezistența inamicului la foc, situația de pre-urgență pe traseul de deplasare, transportul personalului de unitate în condiții dificile de drum”.

În rest, se mai caută sergenți de infanterie, piloți de vânătoare și alte profiluri de luptători în funcţie de specializare.

Pe scurt, Moscova a sărbătorit luni o victorie asupra nazismului care a avut loc în urmă cu 77 de ani, însă după 75 de zile de război, nu o poate sărbători pe cea asupra ucrainenilor. Pentru asta este nevoie de bărbați dispuşi să se sacrifice cauzei promițând „stabilitate”.

Recrutările continuă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea