Moş Simion Gavrilă din Săsciori a împlinit 100 de ani
Moş Simion Gavrilă a împlinit 100 de ani, iar comunitatea locală i-a pregătit o surpriză, sărbătorindu-l aşa cum se cuvine, din iniţiativa Primăriei Săsciori.
Alăturându-se reprezentanţilor administraţiei locale condusă de primarul Florin Morar, o delegaţie a Şcolii Săsciori formată din câţiva elevi, însoţiţi de prof. Maria Gros – director, prof. Alina Stanciu şi profesor consilier Ioana Bogdan s-a prezentat la poarta casei sărbătoritului pentru a-i ura tradiţionalul „La mulţi ani”. De pe marginea patului, din cămăruţa bine încălzită, aflat sub îngrijirea fiului şi a nepoatei sale, moş Simion Gavrilă i-a primit pe toţi cu zâmbetul pe buze, dar şi cu lacrimi de emoţie în ochi, pentru că de multă vreme nu s-a mai adunat atâta lume în odaia dumnealui.
În semn de recunoştinţă şi admiraţie pentru moş Simion Gavrilă, copiii i-au dăruit o icoană pe sticlă şi un vas de lut confecţionate de ei la atelierul de olărit din cadrul Şcolii Săsciori, sub îndrumarea prof. Lucia Bratu. Pentru a-i mai îndulci zilele, moş Simion a primit din partea Primăriei Săsciori un delicios tort sub forma cifrelor admirabilei sale vârste, un sprijin pe mai departe – un baston şi, nu în ultimul rând, un certificat de apreciere din partea întregii comunităţi săsciorene. „La mulţi ani, cu sănătate, moş Simioane!”.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Megainvestiție la UM Cugir: peste 50 de milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și diversificarea gamei de fabricație a muniției de tip NATO
Megainvestiție la UM Cugir: peste 50 de milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și diversificarea gamei de fabricație a muniției de tip NATO UM Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de achiziție prin licitație publică a utilajelor și serviciilor aferente proiectului „Modernizare în vederea creșterii capacității de producție […]
Video | Cum se face un vin bun: de la butoi la pahar, povestea vinurilor Plébános din Aiud, spusă de Andras Milan
Cum se face un vin bun: de la butoi la pahar, povestea vinurilor Plébános din Aiud, spusă de Andras Milan Povestea celor de la Crama Plébános din Aiud a început în anul 1991, în prezent fiind o afacere de familie, iar ideea lor s-a conturat în jurul metodelor tradiționale de vinificare, folosind diferite soiuri. „Crama […]
Reforma administrativă propusă de Cseke Attila: Reduceri diferențiate de posturi și criterii noi pentru rangul localităților
Cseke Attila, la Sebeș: Reforma administrativă trebuie să fie diferențiată, nu uniformă. „Nu e corect să aplicăm aceeași măsură pentru toată lumea” Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi, la Sebeș, că proiectul de reformă administrativă aflat în dezbatere publică propune o abordare diferențiată în funcție de performanța fiecărei autorități locale, respingând ideea aplicării uniforme […]