Rămâi conectat

Politică Administrație

Modernizarea intrării dinspre Nord în municipiul Alba Iulia – vezi stadiul lucrărilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a publicat un raport privind stadiul lucrărilor din cadrul Proiectului „Modernizare DN1 – E81 de la km 382+400 până la km 385+160 – strada Alexandru Ioan Cuza, inclusiv Podul peste râul Ampoi si Pasajul peste CF Alba Iulia”, un proiect care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului.

Potrivit reprezentanților administrației locale, lucrările de reabilitare și modernizare prevăzute sunt în derulare și au fost realizate activități privind: organizare de santier, trasare lucrări în plan, terasamente, pregătire platformă drum, canalizare pluvială, strat de balast, fundații adâncite, decapare îmbrăcăminți asfaltice, demolare beton, demolare trotuare în zona podului, demontare si montare grinzi prefabricate la pod, cofraje trotuar pod (partea dreaptă pe direcția Alba Iulia -Teiuș), montare armătură în placa pentru suprabetonare la pod, turnare beton în placa pentrusuprabetonare, hidroizolații la pod, racordare terasamente pod cu sferturi de con, montare cablu alimentare cu energie electrică pentru iluminatul public, rețea apă.

În procente se poate spune că stadiul fizic al activităților din contractul de finanțare este realizat în proporție de 26,0%. Din lungimea totală străzi urbane de 2.790 ml au fost realizate terasamente în proporție de 26,32%, fundații adâncite 18,11%, suprastructură 1,42%, lucrări accesorii 15,34%. La sistemul rutier au fost reabilitate terasamentele în proporție de 17,72% din suprafața totală de 38.823,48 mp, la pistele de bicicliști au fost realizate terasemente în proporție de 35,44% din suprafața totală de 7.560,71 mp, iar la sistemul pietonal au fost realizate terasamente în proporție de 35,44% din suprafața totală de 4.784,98 mp. Rețeaua de canalizare pluvială nouă este realizată în 10,30% din totalul de 270 ml.

În ceea ce privește lucrările prevăzute la reabilitarea podului peste râul Ampoi au fost realizate decapări îmbrăcăminți asfaltice 50%, desfaceri hidroizolații 50%, demolare trotuar 50%, demolare beton de pantă si de egalizare 50%, montare grinzi prefabricate 50%, cofraje trotuar pod 50% (partea dreaptă pe direcția Alba Iulia -Teiuș), montare armătură în placa pentru suprabetonare la pod 50% și turnare beton în placa pentru suprabetonare 50%.

”Prin acest proiect se urmăreste îmbunătățirea accesibilității centrului urban Alba Iulia și a legăturilor lui cu ariile limitrofe, venind astfel în întâmpinarea sutelor, miilor de navetiști sau a miilor de turiști care vizitează ori a călătorilor care doar tranzitează municipiul Alba Iulia”, spun reprezentanții administrației locale.

Valoarea totală a proiectului este de 30.375.822,06 lei din care: Valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională – 19.399.627,18 lei, Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 4.261.399,13 lei, *Valoare eligibilă buget local – 482.878,09 lei, Valoare neeligibilă – 6.231.917,66 lei.

Proiectul are prevăzută ca dată de finalizare a perioadei de implementare 15 mai 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. „Azi, 24.04.2024, am înregistrat la Biroul electoral de circumscripție al municipiului Blaj candidatura pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea