Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea infrastructurii medicale a Spitalului Judeţean de Urgență Alba continuă cu trei noi secții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba se situează în topul administrațiilor județene din țară, în ceea ce privește sumele investite în ultimii ani în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgență, raportat desigur la numărul de locuitori a căror bani îi păstorește.

Spitalul Judetean Alba01Exemplele sunt numeroase: reabilitarea completă a Unității de Primiri Urgențe precum și a secţiilor precum ATI, Oftalmologie, Oncologie, Dermatologie, Boli Infecțioase şi Ginecologie. Urmează ca anul viitor să fie finalizate lucrările și la Secţia Chirurgie generală, compartimentul de Urologie și Secţia Gastroenterologie.

În şedinţa din 9 decembrie, consilierii județeni Alba au aprobat finanțarea lucrărilor de reparaţii capitale pentru Secţia Chirurgie generală, compartimentul de Urologie și Secţia Gastroenterologie din cadrul  Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de reparaţii capitale la cele două secții medicale este SC Domica SRL, iar perioada de lucru estimată  este de 5 luni. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în dat de 12 noiembrie, și are o valoare  de 1.607.000 lei (1.200.000 lei din bugetul judeţean, iar 400.000 de lei din sponsorizarea Transavia SA). La secțiile de Chirurgie generală și la compartimentul Urologie nu au mai avut loc lucrări de reparații capitale  din anul 1973, când a fost dat în folosință spitalul.

Secţia de Gastroenterologie va intra în reparații capitale în primăvara 2015, costurile fiind estimate la valoarea de 1.693.000 de lei. Tot pentru anul viitor sunt planificate reparaţii curente la farmacia din cadrul unității sanitare, investiția estimată a lucrărilor fiind de 510.000 de lei.

Conform structurii bugetului județean, doar pentru anul 2014 CJ Alba a alocat către Spitalul Judeţean Alba suma de 4.674.000 de lei.

 Faptul că infrastructura Spitalului Judeţean de Urgență se îmbunătățește continuu este, fără doar și poate, un lucru benefic pentru locuitorii județului. Problema care se pune însă, de către tot mai mulți pacienți ai unității sanitare județene, este legată de serviciile medicale. Investiția în personalul medical pe de-o parte și o evaluare mai serioasă a atitudinii medicilor față de beneficiarii serviciilor prestate necesită poate o mai mare atenție din partea celor care răspund de sănătatea și drepturile pacienților. Unul dintre principalele reproșuri pe care le auzim tot mai des vizavi de serviciile medicilor specialiști din cadrul spitalului județean sunt legate de faptul că, deși te adresezi cabinetelor medicale din spital, ajungi, pe nesimțite, în cabinetele lor private, unde cu toată calitatea de asigurat în sistemul de sănătate, ești nevoit să plătești. Și nu puțin!

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea