Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea iluminatului public pe mai multe străzi din Sebeș, Petrești, Lancrăm și Răhău: Licitația de peste 900.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Modernizarea iluminatului public pe mai multe străzi din Sebeș, Petrești, Lancrăm și Răhău: Licitația de peste 900.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unor lucrări în cadrul proiectului „Modernizare sistem iluminat public în Municipiul Sebeș, str. Traian, Dorin Pavel (parțial) și în localitățile Lancrăm, Răhău și Petrești”. Valoarea totală a investiției, fără TVA este de 910.000 de lei.

In prezent, in municipiul Sebeş, se constata existenta unui iluminat public neconform, fara a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie indeplinite o serie de cerinţe minime impuse, fara insa a supradimensiona sistemele.

Utilizarea corpurilor de iluminat cu LED conduce la reducerea cheltuielilor de întreţinere, deoarece nu mai este necesară înlocuirea periodică a sursei de lumină, singurele intervenţii necesare fiind pentru curăţarea periodică a părţii optice şi eventualele intervenţii la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Realizarea unui iluminat corespunzător determină în special reducerea cheltuielilor indirecte, reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătăţirea climatului social şi cultural prin creşterea siguranţei activităţilor pe durata nopţii.

Pentru modernizarea iluminatului public stradal din municipiul Sebeş se va realiza următoarea soluţie aprobată în cadrul documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii: modernizarea iluminatului public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED echipate cu un modul telegestiune – controller – (cate unul pentru fiecare aparat), înlocuirea kiturilor de montaj şi implementarea sistemului de telegestiune.

Soluţia tehnica constă în schimbarea corpurilor de iluminat respectiv montarea a 647 aparate de iluminat cu surse LED, după cum reies din calculele luminotehnice pentru iluminat rutier amplasate pe stâlpi existenţi.

Pentru alimentare se va utiliza reţeaua aeriană existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât şi pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare a instalaţiilor electrice de alimentare.

Racordul la reţeaua LEA 0,4kV iluminat public existenţa se va face cu cleme de derivaţie cu dinţi tip CDD.

În cadrul proiectului se vor lua în calcul următoarele străzi:
  • Sebeș: Strada Dorin Pavel, Strada Traian
  • Petrești: Strada 1 Mai, Strada Progresului Tronson 1, Strada Poarta Cimitir, Strada C.D. Gherea, Strada Mihai Eminescu, Strada Decebal, Strada Săsească, Strada Liviu Rebreanu, Strada Oituz, Strada Meșteșugarilor, Strada Dumbrava, Strada 8 Martie, Strada Unirii, Strada Grădinii, Strada Progresului Tronson 2, Strada Energiei, Strada Rozelor, Strada Zambilelor, Strada Zorilor, Strada S. Bărnuțiu, Strada Alunei, Strada Salome.
  • Lancrăm: Strada Ulița Veche, Strada Ulița de Jos, Strada Ulița de Mijloc, Strada Ulița de Sus, Strada Bisericii, Strada Scurta, Strada Jos, Strada Industrială.
  • Răhău: Strada Principală, Strada Deasupra, Strada Școlii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea