Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea drumului sătesc Valea Largă din comuna Sălciua, la a cincea licitație: Care este valoarea investiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea drumului sătesc Valea Largă din comuna Sălciua, la a cincea licitație: Care este valoarea investiției

Modernizarea drumului sătesc Valea Largă din comuna Sălciua a ajuns la a cincea licitație. Primăria comunei Sălciua a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice încă o licitație pentru execuția lucrărilor. Valoarea totală estimată a investiției este de 829.580,87 lei, fără TVA.

În prezent, drumul studiat este un drum de pământ, fără elemente caracteristice definite, fără zestre, fiind impracticabil pe o porțiune considerabilă în orice anotimp, accesul la gospodăriile existente făcându-se cu mare dificultate, doar cu autovehicule speciale de teren. Pe traseul studiat, nu există amenajări pentru scurgerea apelor, nu sunt amenajate podețe pentru traversarea unor cursuri de apă, traversarea acestora făcându-se prin văd.

Platform drumului de 3-4m iar a părții carosabile de 2-3m, este delimitată clar; prezintă multe afuieri datorită scurgerii necontrolate a apelor pluviale. Scurgerea apelor de pe partea carosabilă nu este asigurată prin pantele transversale corespunzătoare; lipsa parțiala a șanțurilor de scurgere și colectare a apelor pluviale în lungul drumului;

Drumul sătesc Valea Largă s-a proiectat pentru modernizare că și drum secundar de folosință locală cu intensitatea traficului foarte redusă cu o bandă de circulație.

-Lungimea drumuluiui proiectat: 1.751 km
-Lățimea platformei drumului:4m
-Lățimea carosabilului:3m
-Viteză de proiectare: 25km/h

Soluția adoptată pentru modernizarea drumului are în vedere prevederea unei structuri rutiere suple cu îmbrăcăminte din beton asfaltic pe partea carosabilă, constând din:

-4cm strat uzură BAPC16
-6cm strat de legătură BADPC20
-15cm piatră spartă
-30cm fundație balast

Lucrările nu necesită căi de acces provizorii, executarea acestora putându-se realiza sub trafic, evantual cu oprirea temporară a acestora pe perioade scurte de timp.

Lucrările la podețe necesită variante ocolitoare, care se vor execută în imediată vecinătate a amplasamentelui podețului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea