Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava, primarul cu cel mai mare salariu din România: Angajații din primărie sunt plătiți ”aproape” cât merită

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Hava, primarul cu cel mai mare salariu din România, 16.313 lei brut, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, că angajații din administrația locală sunt plătiți ”aproape” cât merită.

Ca în fiecare an, Primăria Alba Iulia a premiat, la început de an universitar, studenții cu rezultate excepționale. Primarul Mircea Hava a întrebat o studentă câți ani mai are de urmat și, când a aflat că este în ultimul an, i-a spus: ”veniți la primărie!”.

După ce din sală s-au auzit râsete, Mircea Hava a spus: ”Nu râdeți, dragilor, să știți că de un timp este locul în care oamenii sunt plăți aproape cât merită să primească, deci aproape. Este drept, 20 și ceva de ani am fost plătiți ca o femeie de serviciu, dar acum lucrurile s-au întâmplat, s-au petrecut, păcat că după atâția ani, să fie plătiți la aproape cât trebuie. Să știți că deja se poate discuta de o carieră a funcționarului public”, a spus Mircea Hava.

Mircea Hava a devenit odată cu punerea în aplicare a legii salarizării, cel mai bine plătit primar din România, câștigând 16.313 lei brut, mai mult decât primarul Capitalei, Gabriela Firea, cu aproape 2.000 de lei.

Înainte de punerea în aplicare a acestei legi, Mircea Hava câștiga sub 5.000 de lei.

De asemenea, și salariile angajaților din Primăria Alba Iulia au crescut considerabil, după ce consilieri locali au votat lefurile propuse în ședința ordinară din luna iulie.

Noua lege a salarizării a permis majorarea considerabilă a salariilor, singura condiție fiind ca angajații să nu plătească mai mult decât șeful instituției.

Viceprimarii din Alba Iulia, Paul Voicu și Gabriel Pleșa, câștigă 14.500 de lei brut, în vreme ce administratorul public, Nicolaie Moldovan, are salariul 11.600 de lei.

Spre exemplu, șeful de cabinet al primarului câștigă 7.500 de lei brut, iar un consilier manager de proiect la serviciul Prognoze, Programe, câștigă 7.850 de lei, în vreme ce directorul executiv al Direcției de Asistență Socială are salariul brut de 8.110 de lei.

De asemenea, șefii de servicii și birouri iau, în medie, peste 6.000 de lei brut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea