Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mircea Hava: Lucrurile sunt aproape tranșate că voi candida în PNL, cred că pentru prim-vicepreședinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, miercuri, că ”lucrurile sunt aproape tranșate că va candida” în noua conducere a PNL pentru funcția de prim-vicepreședinte, acesta fiind de părere că Ludovic Orban are susținere de peste 75%.

Fiind întrebat, miercuri, la Primăria Alba Iulia, după o conferință de presă, dacă va candida pentru o funcție în conducerea PNL, Mircea Hava a răspuns că ”lucrurile sunt aproape tranșate”.

”În momentul în care am intrat în această echipă vă dați seama că acestea sunt lucruri de colegi, adică eu am spus susțin așa ceva. Ludovic a spus, bine, atunci trebuie să veniți lângă mine câțiva în biroul național. Lucrurile sunt aproape tranșate că voi candida, cred că pentru prim-vicepreședinte, dar și Ilie Bolojan și mulți alții din partid. Vrem să-i aducem pe oamenii care mișcă și care fac ceva și oamenii care produc voturi, produc bunăstarea partidului”, a răspuns Mircea Hava.

Întrebat dacă Ludovic Orban va pierde în fața lui Cristian Bușoi, Mircea Hava a răspuns că el oricum se simte ”confortabil” deoarece nu l-au ”clădit partidele” și nu i-au ”dat nimic”.  

”Chiar dacă pierdem și partidul are nevoie de mine, vom putea discuta (…) Din fericire cei mai mulți doresc acest lucru, din estimările noastre trecem bine de 75%”, a spus Mircea Hava.

Liderul PNL Alba, Mircea Hava, a declarat că a intrat în echipa lui Orban deoarece acesta își dorește să termine cu anumite falii, el fiind de părere că ”mai trebuie lăsate unele neveste acasă” și trebuie aduși oamenii ”care pot să facă și pot să creeze plus-valoarea politică”

”Nu aștept nimic de la conducere. Pentru că asta a fost marea problemă a PNL-ului și a multor partide care au așteptat totul de la conducere. Aștept de la PNL să termine cu aceste falii care ne-au îndepărtat de electorat. O falie ne-a îndepărtat de electoratul de dreapta, o falie ne-a îndepărtat de primari, o falie ne-a îndepărtat de ceea ce spunem și ceea ce facem și lucrurile s-au dus aici pentru că în partid și în PNL avem mulți oameni care aduc voturi și avem acele cooperative mici care papă aceste voturi și nu-i interesează ce înseamnă teritoriu. De ce Ludovic Orban? Pentru că este omul care își dorește lucrul acesta și nu este împins de nimeni acolo și își dorește să termine cu aceste falii, să ne apropiem de electorat, să nu putem spune că este partidul primarilor și să discutăm despre partid între noi, așa cum trebuie să facem și să luăm soluțiile împreună. Să nu apară ceea ce a fost, să știți, și în PDL, câțiva hotărăsc soarta, câțiva împart tot ceea ce este de împărțit, să nu creadă cineva că vreau să merg la această împărțeală. Mai trebuie lăsate unele neveste acasă, unii nepoți pe unde trebuie și trebuie duși oamenii care pot să facă și pot să creeze plus-valoarea politică”, a spus Mircea Hava.

Primar de peste 20 de ani în Alba Iulia, Mircea Hava a spus că nu are ”nicio problemă cu domnul Bușoi”, dar acesta ”vine de undeva de unde a consumat voturile”.

”Bucureștiul și tot ce s-a întâmplat acolo e o mare problemă și această conducere interimară a partidului care nu a făcut altceva decât dacă a fost pe undeva o funcțioară, atenție, nu mă interesa și nu interesa pe nimeni de la noi, dar modul, nu poți să vii în cercul nostru strâns să împărțim, ba la mămica, ba la tăticu. De ce? Pentru că așa s-au învățat”, a spus Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate Alex Fulea, un tânăr frizer din Sebeș, alături de colegii săi din Sibiu, au tuns mai mulți copilași de la două orfelinate din Sibiu. Gestul nu s-a oprit aici, strângând cu ajutorul cliențiilor mai multe haine, jucării și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea