Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava despre Autostrada Sebeș-Turda: „S-a ajuns într-o fază de tembelism pentru că cineva vrea tot timpul să iasă pe sticlă”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primarul municipiului Alba Iulia va participa luni la întâlnirea dintre reprezentanții CNADR, proiectant și primarii unităților administrative din județul Alba pe teritoriul cărora va trece viitoarea autostradă Sebeș-Turda. Acesta va solicita ca municipiul să aibă două intrări/ieșiri, declarând că în opinia sa argumentul costurilor ridicate nu poate fi luat în considerare și dând de înțeles că suma vehiculată ar ajunge la un asemenea nivel numai dacă ar implica și ”o anumită șpagă”.

Sunt lucruri pe care trebuie să le racordăm cu Planul nostru general de urbanism pentru că oraşul nu va împietri aici. (…) Sunt sigur că luni ne vom înţelege. Poveşti pe care le-am auzit, că o urcare-coborâre pe autostradă costă 60 de milioane de euro, mă fac să râd. Indiferent că se supără cineva pe mine şi dacă vreţi luaţi-o ca o glumă, dar mă întreb şi vă întreb „dom’le, atâta şpagă”?! Pentru Dumnezeu, de ce să coste o urcare-coborâre pe autostradă 60 de milioane de euro, din ce-o fac, din inox? Astea sunt nişte poveşti şi nişte minciuni”, a spus Hava.

Primarul municipiului Alba Iulia consideră că subiectul este mult prea discutat, mai ales că se află într-o fază în care nu s-a stabilit un traseu definitiv, iar acest lucru se datorează faptului că ”cineva vrea tot timpul să iasă pe sticlă”, făcând referire la vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, ale cărui anunțuri și declarații aproape zilnice pe acest subiect au fost interpretate în diferite moduri de cetățeni.

 „Uitaţi-vă unde am ajuns dacă cineva vrea tot timpul să iasă pe sticlă. Deja vorbim prea mult de subiectul ăsta. Toate lucrurile au fost ca o avalanşă. Am ajuns într-un hal nu de populism, ci de tembelism pentru că cineva vorbeşte fără ştie, le ia din zbor, le trânteşte şi toată lumea este pe spate. Suntem ca în povestea aia cu maimuţa care se urcă în copac şi se scarpină până îi dă sângele iar ceilalţi n-au ce face, stau sub copac, se uită în sus şi stau să le picure sângele pe nas. Toţi avem orgolii însă hai să punem osul la treabă şi să facem ce e de făcut”, a mai spus Mircea Hava.

Acesta și-a exprimat convingerea că după întâlnirea de luni toate lucrurile se vor clarifica:

Nu vă luați după poveștile poveștilor. Este aprobat acest culoar. După ce se va face studiul de fezabilitate se va semna contractul de finanțare, după care se face proiectul tehnic și se face așa-numita licitație. Dacă tot s-a întâmplat să avem acest culoar în apropiere de Alba Iulia eu zic că trebuie să-l facem, dar fără nicio concesie. El trebuie să servească cetățenii și zona”, a încheiat primarul.

Pentru întâlnirea de la Aiud cetățenii interesați de acest subiect au fost anunțați de către Consiliul Județean că trebuie să transmită primarilor toate problemele sau observațiile pe care le au față de proiectul autostrăzii. La rândul lor, edilii vor discuta cu proiectantul și cu reprezentanții CNADNR astfel încât să se ajungă la o soluție bună pentru toate părțile, după care CJ Alba va emite certificatul de urbanism pentru proiect pe baza observațiilor pe care le primește de la primari.

În acest sens, la Primăria Alba Iulia a fost depus un memoriu semnat de aproape 600 de locuitori ai cartierului Oarda. Cetățenii solicită ca traseul autostrăzii să ocolească această zonă, unii dintre temându-se că le vor fi demolate casele iar alții că vor fi afectați de poluarea fonică, având în vedere că în ultima variantă autostrada ar urma să împartă localitatea în două.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Ziua de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia a debutat cu Marşul Unirii, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment au participat oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Numărul participanților la eveniment este estimat la 10.000 de persoane. De asemenea, partidul a închiriat deja aproape integral Hotelul Cetate, cel mai mare din Alba Iulia, și a făcut cerere la SNCFR pentru a închiria un tren cu care Simion și câteva sute de membri de partid să vină din București în municipiul din Transilvania.

Traseul Marşului Unirii are 6 kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Gara Alba Iulia – Bd. Încoronării – Bd. Ferdinand I – str. Mihai Viteazul – Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan – Catedrala Încoronării.

În cursul acestei zile festive, la Alba Iulia va mai avea loc și un Te Deum, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia și începând cu ora 15.00, de o paradă militară spectaculoasă, o defilare a peste 1.000 de militari, zeci de mijloace tehnice, elicoptere IAR 330 SOCAT, avioane F-16 Fighting Falcon, avioane C-130 Hercules și autospeciale – reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informații, Poliției Locale și plutoane de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare