Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale 2024: ”Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale 2024: ”Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună”

Mircea Geoană și-a anunțat miercuri, 11 septembrie 2024, în mod oficial, candidatura la alegerile prezidențiale 2024, în calitate de candidat independent. Anunțul vine a doua zi după ce și-a terminat mandatul de secretar general adjunct la NATO.

Mircea Geoană, fost președinte al PSD și fost secretar general adjunct al NATO, și-a anunțat miercuri candidatura la alegerile prezidențiale printr-un mesaj video postat pe rețelele sociale.

”Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună. România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, a spus Geoană.

Mircea Geoană a mai candidat la alegerile prezidențiale și în anul 2009, când a fost învins de președintele în funcție de atunci, Traian Băsescu.

Mircea Geoană a amânat lansarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale, deși în ultimele săptămâni s-a aflat într-un turneu național și în afara țării, în care s-a promovat alături de cartea sa: „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Tot în ultimele două săptămâni, deși nu intrase oficial în competiția electorală, Mircea Geoană era prezentat, într-un sondaj de opinie realizat de INSCOP, ca favorit pentru a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Ar obține un scor de peste 20 de procente, în preferințele alegătorilor, arăta studiul, depășindu-i cu câteva procente pe Marcel Ciolacu și Elena Lasconi.

De asemenea, un alt sondaj recent, comandat de PNL, ale cărui rezultate au fost publicate zilele trecute, îl plasează pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe primul loc în cursa prezidențială, cu 25 la sută din voturi, urmat de Nicolae Ciucă (PNL) cu 16 la sută și Mircea Geoană cu 14 la sută.

Alegerile prezidenţiale sunt programate pe 24 noiembrie şi 8 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Elena Brânzan, grefieră la Tribunalul Alba, s-a pensionat după mai bine de trei decenii de activitate, în cadrul instanțelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elena Brânzan, grefieră la Tribunalul Alba, s-a pensionat după mai bine de trei decenii de activitate, în cadrul instanțelor Elena Brânzan, grefieră a Tribunalului Alba, a ieșit la pensie după o activitate de mai bine de trei decenii în cadrul instanțelor de judecată. Colegii Elenei Brânzan de la Tribunalul Alba au transmis miercuri, 11 septembrie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea