Minus 21 de grade înregistrate în Harghita: Temperaturile, mai scăzute decât normalul perioadei. Situația în Alba Iulia și Sebeș

Cele mai scăzute temperaturi din țară au fost înregistrate, luni dimineața, la Joseni, minus 21 de grade și la Miercurea Ciuc, minus 20 de grade, acestea fiind mai scăzute decât normalul perioadei, dar nu sunt valori istorice. Cea mai ridicată minimă a fost minus opt grade, la Sebeș și Alba Iulia.

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a declarat, luni, pentru ziarulunirea.ro, că la Joseni și Miercurea Ciuc a fost mai frig decât pe Vârfu Omu, minus 17 grade Celsius, dar și decât la Bâlea Lac, minus 14 grade Celsius, deoarece aerul rece a coborât.

Minima de minus 21 de grade Celsius, înregistrată luni dimineața la Joseni, județul Harghita, este cea mai scăzută temperatură din țară, însă nu reprezintă o valoare istorică.

Potrivit sursei citate, cea mai scăzută temperatură a zilei de 15 ianuarie, în România, a fost înregistrată în anii 1974 și 1985 la Miercurea Ciuc și Toplița, când mercurul din termometre a arătat minus 32 de grade.

Meteorologii anunță că va fi ger și la noaptea, iar apoi vremea se încălzește treptat și apar precipitații.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...