Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Victor Negrescu, la Alba Iulia: Mihai Tudose are programate săptămâna viitoare întâlniri importante cu liderii europeni

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Tudose are programate, săptămâna viitoare, la Bruxelles, întâlniri importante cu președinții Comisiei Europene, Consiliului European și Parlamentului European, la care va fi transmis mesajul ferm că România își respectă toate angajamentele asumate anterior.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă, că Mihai Tudose intenționează să realizeze, săptămâna viitoare, o primă vizită în calitate de premier, la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficialii europeni.

”Cooperarea internațională, domeniul afacerilor europene, vor reprezenta într-adevăr axe prioritare pentru executiv și o dovadă se va vedea săptămâna viitoare, când într-adevăr premierul României intenționează și sper să realizeze, evident, să facă o primă vizită la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficialii europeni. Întâlniri la care am plăcerea să particip în calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene pentru a transmite acest mesaj ferm, România și actualul Guvern își respectă toate angajamentele asumate anterior și are de gând să aibă o colaborare foarte bună cu partenerii europeni și în același timp să-și susțină cauza, atunci când este cazul, în raport cu partenerii noștri de acolo”, a spus Victor Negrescu.

Întrebat de jurnaliști despre agenda vizitei premierului, Victor Negrescu a spus că aceasta este deja stabilită, iar informațiile în acest sens sunt publice.

”Agenda vizitei este stabilită și pot să vă spun deja pentru că această informație este publică, într-adevăr, va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, domnul Juncker, este deja publicată pe site-ul Comisiei Europene, dar va avea întâlniri cu toți oficialii importanți la nivelul instituțiilor europene, cu președintele Consiliului, domnul Tusk, cu președintele Parlamentului European, domnul Tajani, și cu o parte din comisari, evident, ne vom întâlni cu doamna comisar Corina Crețu, cu domnul comisar Timmermans. Este o vizită de o zi și o vizită care cred că va avea succesul scontat și mai ales este un mesaj pe care vrem să-l transmitem, un plus de seriozitate în relația cu Bruxelles-ul, și pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită și sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxelles-ul într-o manieră pozitivă pentru români și într-o manieră pozitivă pentru prioritățile actualei guvernări”, a răspuns Victor Negrescu.

De asemenea, întrebat din nou de presă la ce se referă când spune ”un plus de seriozitate”, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a răspuns: ”Atunci când mergem să discutăm cu partenerii europeni ne pregătim foarte bine înainte pentru că ceea ce am învățat în cei trei ani de mandat (n.r. de europarlamentar) este că de multe ori, aceste discuții sunt foarte tehnice și cred că este important să ne creștem capacitatea administrativă în raport cu dialogul pe care îl purtăm cu Bruxelles-ul. Realist vorbind, dacă nu reușim acest lucru negocierile pe care le purtăm nu pot aduce efectele pe care noi ni le dorim pentru România sau pe care ni le dorim pentru a reuși să implementăm programul de guvernare și de aceea am spus că este, într-adevăr, nevoie să ne pregătim mai bine și eu sunt convins că pentru această vizită am depus toate eforturile necesare pentru a atinge obiectivele pe care ni le fixăm”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea