Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministrul Transporturilor la Alba Iulia: „Pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 putem să cheltuim banii până la finalul acestui an”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ministrul Transporturilor la Alba Iulia: „Pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 putem să cheltuim banii până la finalul acestui an”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, aflat într-o conferință la Alba Iulia, a anunțat faptul că ministerul pe care îl conduce va finaliza, în următoarele săptămâni, atragerea de fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020, exercițiu care se finalizează în cursul anului curent.

„De când am intrat noi în Uniunea Europeană, din 2007, cam la fiecare exerciţiu bugetar să ştiţi că pe domeniul transporturilor nu a fost o problemă de finanţare. De fiecare dată, noi am dat bani înapoi la Uniunea Europeană, fiindcă nu am fost în stare să îi cheltuim. Ăsta este adevărul din 2007 şi până acuma. Pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 putem să cheltuim banii până la finalul acestui an.

Elit - Gustul Desăvârșit

La transporturi, unde sunt foarte mulţi bani, să ştiţi că am rămas cu 56 de milioane de euro, pe care îi vom cheltui probabil în săptămânile viitoare ceea ce ne duce în situaţia unică după Revoluţie şi anume aceea în care am cheltuit toţi banii alocaţi pe vechiul exerciţiu bugetar.

Am făcut o cerere către Comisia Europeană pentru că rămânem vreo zece luni în situaţia în care am putea noi, la Transporturi, să accesăm şi alte sume de bani de la alte componente care nu au reuşit şi nu reuşesc să-şi cheltuie aceste sume şi, decât să ne aflăm la sfârşitul anului 2023 în situaţia în care dăm bani înapoi către Comisie, mai bine transferă aceste sume către transporturi, pentru că noi vom fi n stare să cheltuim această sumă.

Deci e pentru prima dată când suntem în stare să cheltuim toate sumele alocate”, a afirmat Sorin Grindeanu, sâmbătă, la Alba Iulia, în cadrul unei dezbateri privind fondurile europene.

El a precizat că cel mai probabil în următoarele două săptămâni va fi cheltuit restul de bani din exerciţiul financiar european care se încheie anul acesta.

Au fost semnate contracte pentru infrastructură în valoare de 10,3 miliarde de euro

Ministrul a precizat că în anul 2022 la nivelul Ministerului Transporturilor au fost semnate contracte pentru infrastructură în valoare de 10,3 miliarde de euro, mai mult decât sin 2017 până în 2021 la un loc

Ministrul PSD a subliniat că pentru domeniul transporturilor include proiecte în valoare de aproximativ 70 de miliarde de planul naţional de investiţii euro care trebuie implementate în viitorii zece ani. Conform ministrului, aproximativ jumătate din suma proiectelor incluse în acest plan naţional poate fi atrasă din fonduri europene.

Grindeanu spune că „indiferent de culoarea politică a guvernelor care vor veni, infrastructura trebuie să devină o prioritate naţională”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Un tricou cu semnăturile lotului echipei U Cluj, scos la licitație pentru Andrei, polițistul din Alba Iulia care are nevoie de intervenție chirurgicală costisitoare la o clinică din străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tricou cu semnăturile lotului echipei U Cluj a fost scos la licitație pentru Andrei, polițistul din Alba Iulia care are nevoie de intervenție chirurgicală costisitoare la o clinică din străinătate.

Tot mai multe persoane se mobilizează pentru a-l ajuta pe tânărul polițist din Alba care a fost diagnosticat cu anevrism disecant pe artera cerebrală și are nevoie de intervenție chirurgicală costisitoare la o clinică din străinătate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unei postări pe Facebook, un tricou cu numărul 18 a lui Florin Ilie și semnat de întreg lotul a U Cluj, a fost scos la licitație, iar banii vor fi donați lui Andrei Răbulea.

”Cu ajutorul lui @florin.ilie am reușit sa strângem semnături de la tot lotul echipei U Cluj! Se scoate la licitație tricoul oficial de joc sezonul 2022/2023 cu numărul 18 a lui Florin Ilie și toate semnăturile coechipierilor pentru a dona banii pentru cazul lui Andrei!

Prețul începe de la 800 de lei, se licitează in comentarii timp de 3 zile iar cine oferă cel mai mult va primii tricoul !

Haideți sa fim oameni! Haide” U”!”, se arată în postarea de pe rețeaua de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Unitățile școlare din Sebeș vor fi dotate cu echipamente și mobilier modern. Proiect depus pentru finanțare prin PNRR, în valoare de peste 11 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Municipiului Sebeș a elaborat și a depus un nou proiect pentru finanțare europeană. Acesta vizează toate unitățile școlare din Sebeș – grădinițe, școli și licee – care vor putea beneficia de înnoirea bazei materiale prin dotarea cu echipamente și elemente de mobilier moderne, cu accent pe digitalizare și informare: table interactive, sisteme de tip desktop și sisteme all-in-one, sisteme video și de sunet, camere pentru videoconferințe, imprimante și scannere, dotări specifice laboratoarelor de științe și de informatică, dotări și mobilier pentru săli de clasă, ateliere de practică și săli de sport.

Cu siguranță există cerința de investiții care să se concentreze pe creșterea calității actului educațional prin asigurarea dotărilor necesare, inclusiv a laboratoarelor de specialitate și de informatică. Starea, locația și tipul infrastructurii educaționale au impact nu numai asupra accesului la educație, ci și asupra calității acesteia, asupra moralului copiilor și cadrelor didactice, precum și asupra capacității școlii de a utiliza metode pedagogice moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul proiectului vizează transformarea digitală a școlilor, dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv. Se dorește echiparea cabinetelor, a cabinetelor de asistență psihopedagogică și a laboratoarelor de științe, precum și înființarea unora noi și echiparea atelierelor de practică, inclusiv cu componente digitale specifice domeniului de calificare.

Rezultatele proiectului se vor regăsi în toate grădinițele, școlile și liceele Sebeșului:

-dotarea cu echipamente de tehnologie a informației (TIC) a sălilor de clasă existente – 160 de săli de clasă;

-dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de clasă existente – 169 de săli de clasă;

-dotarea cu echipamente TIC a laboratoarelor de informatică – 6 laboratoare;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a laboratoarelor de științe (fizică, chimie, biologie) – 6 laboratoare de științe;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor școlare – 6 cabinete școlare;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor de consiliere și asistență – 7 cabinete;

-dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de sport – 6 săli de sport.

Valoarea totală a proiectului depus pentru finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 11.074.120,96 lei, iar contribuția Municipiului Sebeș este de 186.627,70 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Un șofer din Alba care a provocat un accident grav după ce s-a urcat beat criță la volan, trimis în judecată: Cât rachiu a consumat înainte de a conduce

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un șofer din Alba care a provocat un accident grav după ce s-a urcat beat crița la volan, trimis în judecată: Cât rachiu a consumat înainte de a conduce

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Motivarea Judecătoriei Blaj a fost făcută pubică pe portalul rejust.ro.

La data de 13.12.2020, în jurul orei 19:55 inculpatul, a condus autoturismul marca Volkswagen având o alcoolemie de 1,49 grame ‰ alcool pur în sânge (ora recoltării 21.15) ocazie cu care, în dreptul cimitirului comunal, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune lateral stânga cu autoturismul marca Volkswagen Passat care circula regulamentar din sens opus.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma impactului dintre cele două autovehicule, persoana vătămată a suferit leziuni corporale, motiv pentru care a fost transportată la Spitalul Municipal Blaj, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar în perioada 14.12.2020-18.12.2020 a fost internată în cadrul Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia.

Conform certificatului medico-legal persoana vătămată a suferit leziuni traumatice, care au necesitat pentru vindecare un număr de 70-80 de zile de îngrijiri medicale.

Cu ocazia cercetării la fața locului, organele de poliție au constatat că la locul producerii accidentului rutier, circulația se desfășoară pe ambele sensuri de mers, pe o singură bandă, iar pe suprafața părții carosabile exista marcaj pentru separarea sensurilor de circulație cu linie discontinuă. La momentul cercetării la fața locului, partea carosabilă era umedă, acoperită cu mâzgă, cerul era înnorat, vizibilitatea era buna, fiind la lumina artificială.

Audiat fiind, inculpatul a precizat că în data de 13.12.2020 a condus pe drumurile publice autovehiculul marca Volkswagen, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice (200 de ml de rachiu), iar în jurul orei 19:55, în timp ce conducea autovehiculul a observat o lumină, a acționat frâna de serviciu și a intrat pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autovehiculul marca Volkswagen.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare