Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Transporturilor, la Alba Iulia: Am aflat că școlarizarea mecanicilor de locomotivă se face într-un singur centru. E inacceptabil, voi lua măsuri imediate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, miercuri, că a aflat săptămânile trecute că școlarizarea mecanicilor de locomotivă se face într-un singur centru național, precizând că este ”inacceptabil” și va lua măsuri imediate pentru ”a deschide această piață”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, miercuri, prezent la cea de-a XII-a ediţie a Conferinţelor Club Feroviar – Infrastructura, că fără a atrage tineri ingineri și specialiști de pe băncile facultății în domeniul feroviar, acest sector se va confrunta cu tot mai multe probleme.

”Și din acest punct de vedere mă voi strădui să fiu alături de companiile pe care le am în subordine, de a face cât mai atractivă profesia de lucrător în domeniul feroviar și nu mă refer aici doar la ingineri, la specialiști, ci și la cadre calificate, la persoane calificate pe toate meseriile pe care calea ferată le are în patrimoniu, să spun așa”, a spus Șova.

Ministrul Transporturilor consideră că este ”absolut surprinzător și de neînțeles” faptul că școlarizarea mecanicilor de locomotivă se face într-un singur centru.

”La discuțiile pe care le-am avut în aceste săptămâni care au trecut cu responsabilii din domeniul căii ferate am aflat că școlarizarea mecanicilor de locomotivă se face doar într-un singur centru național. Mi se pare inacceptabil și aici voi lua măsuri imediate, în conformitate cu respectarea procedurilor legale, desigur, pentru a deschide această piață. Nu pot să înțeleg cum până acum nu s-a luat măsura ca totuși, școlarizarea personalului, pe o profesie care este cerută de către public, acolo unde există o piață în oferirea acestui serviciu, să existe o singură autoritate, care să formeze personalul. Voi lua măsuri imediate, cu sprijinul colaboratorilor atât din minister cât și din autoritățile responsabile, să deschidem această piață, să o deschidem și mediului privat, să o deschidem și către companiile naționale, care să poată să-și organizeze propriile centre de formare astfel încât cel puțin mecanici de locomotivă să putem forma atâția câți își doresc să acceseze această profesie”, a mai spus ministrul Transporturilor.

De asemenea, el a precizat că, din discuțiile pe care le-a avut, există o criză de personal în domeniul mecanicilor de locomotivă, generată nu de lipsa de interes, ci de slaba capacitate administrativă de formare a acestora.

”Am în obiectiv imediat să deschid această piață împreună cu colegii mei, astfel încât măcar criza de resursă umană, cu care se confruntă companiile în domeniul feroviar, atât din sistemul public, cât și din sistemul privat, să fie pe cât posibil diminuată dacă nu cumva eliminată”, a mai spus Șova


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea