Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Sănătăţii: Schimbăm statutul spitalului și devine o entitate responsabilă, societate comercială sau ONG

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un spital din România ar putea funcţiona ca regie autonomă, societate comercială sau organism neguvernamental a declarat luni Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu.

„Schimbăm statutul spitalului și devine o entitate responsabilă. În conformitate cu legislația românească, un spital public poate să fie regie autonomă, societate comercială sau organizație neguvernamentală. Unora le este teamă. Spitalul, sub oricare dintre cele trei forme se va organiza, rămâne proprietate publică a statului, în speță a Ministerul Sănătății sau a consiliului local, depinde unde este situat acel spital. O instituție publică nu poate să contracteze împrumuturi bancare și nu poate să emită obligațiuni. O entitate economică de care discutăm poate să facă aceste lucru. Deci, crește posibilitatea prin care un spital se poate dezvolta, se poate moderniza. Spitalul public nu își va pierd utilitatea publică”, a explicat Eugen Nicolăescu, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății a subliniat că spitalele ar trebui să funcționeze pe principii economice.

„Mediul de afaceri trebuie să fie din ce în ce mai bine pregătit, mai bine racordat la acțiunile guvernamentale, pentru că mediul de afaceri este cel care aduce valoare adăugată și, în final, aduce impozite și taxe la bugetul nu prea bogat, din păcate. Spitalele, astăzi, instituții publice, funcționează rigid, căpușate, funcționează nemulțumitor pentru toată lumea. Dacă aceste spitale ar funcționa și pe principii economice, atunci și mediul de afaceri ar putea să fie mai bine reprezentat și mai puțin atacat de acțiuni neeficiente”, a spus Nicolăescu, citat de aceeaşi sursă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea