Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Sănătății: „Ne apropiem de vârf. Probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri zilnice”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Sănătății: „Ne apropiem de vârf. Probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri zilnice”

Numărul infectărilor zilnice cu coronavirus va continua să crească, până peste 50.000 de cazuri zilnice săptămâna viitoare, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta afirmă că se va intra pe un „platou”, după care numărul infectărilor va scădea la fel de brusc cum a crescut.

„Încă nu suntem în vârf. Ne apropiem de vârf. Avem în față încă 10 zile dificile. Suntem pregătiți și din punct de vedere al sistemului sanitar. Sigur, cu limitele sistemului de sănătate românesc, care nu este distribuit uniform în toată țara. Atât cât s-a putut să ne pregătit, ne-am pregătit. Acordăm atenție tuturor pacienților, nu mai facem acea greșeală în care oamenii cu alte patologii au avut interzis în spitale. Personal nu cred că vom ajunge la 70.000 de cazuri zilnice, dar probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri zilnice. Reducerea vitezei de creștere este primul semn că ne apropiem de un platou, care probabil va fi înregistrat săptămâna viitoare. Valurile care cresc foarte rapid ajung și la o scădere foarte rapidă”, a declarat Alexandru Rafila la TVR1.

Potrivit ministrului, numărul de cazuri grave generate de Omicron este de 8-9 ori mai mic decât la variantele precedente. O parte dintre cazurile grave și decesele din România sunt generate de tulpina Delta, care încă circulă, în paralel cu varianta Omicron, mai explică Rafila.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei

Ziarul Unirea

Publicat

în

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei Se circulă cu restricții de viteză pe autostrada A1- Sebeș-Turda, din cauza unor lucrări la rostul de dilatație, deteriorat din cauza caniculei, a anunțat DRDP Cluj. Citește și: 15-16 iulie 2024 | COD ROȘU de CANICULĂ în Alba: Maximele ajung la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea