// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ministrul Finanțelor ia în calcul o reformă a aparatului bugetar: “Unul muncește și trei pe lângă el stau”

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor, spune că este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din România și că acesta trebuie să aibă oameni “exact câți trebuie, nu unul muncește și trei pe lângă el stau”.

Eugen Teodorovici afirmă, de asemenea, că în sistemul public există foarte multe companii a căror prezență nu se justifică și anunță că va avea “discuții bilaterale” cu fiecare minister pe tema reducerii cheltuielilor și a creșterii veniturilor.

Intrebat marți, la TVR, dacă ia în calcul o reformă a aparatului bugetar, Teodorovici a răspuns: “Obligatoriu. Cred ca e de bun simt sa te gandesti (la o reforma a aparatului bugetar – n.r.) pentru ca ne dorim cu totii o administratie si centrala, si locala eficienta. Asta inseamna sa ai oameni nu foarte multi, exact cat trebuie, mai bine platiti sunt deja, legea exista si, ca sa fie mai eficienti, repet, cat trebuie. Nu unul munceste si trei pe langa el stau”, a afirmat Eugen Teodorovici.

In acest context, ministrul Finantelor a precizat ca se va discuta despre reducerea cheltuielilor si cresterea veniturilor cu fiecare minister si ca Ministerul de Finante are o lista cu institutiile publice si cu domeniile in care se cheltuiesc cei mai multi bani, printre acestea numarandu-se Transporturile, Sanatatea, Economia si Energia.

“Transporturi, Sanatate, sanatate ma refer la casa in special (Casa de Asigurari de Sanatate – n.r.) si alte ministere, care au si foarte multe companii in subordine: Economia, Energia, sa spunem. Sunt multe, foarte multe companii pe care daca le luam la mana si discutam despre fiecare in parte, ce rol are si daca se justifica prezenta ei astazi in Romania, o sa vedeti ca nu gasim niciun argument pro, ci doar impotriva. Din pacate, ani de zile s-au incarcat aceste structuri si cred ca e momentul sa spunem stop si nu doar stop si, in sens invers, reluam procesul”, a declarat Teodorovici.

El a aratat ca se va face o evaluare a fiecarui minister si a structurilor subordonate acestora si vor avea loc “discutii bilaterale” care vor viza reducerea cheltuielilor in sistemul public.

Sursa: business24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Ministrul Finanțelor ia în calcul o reformă a aparatului bugetar: “Unul muncește și trei pe lângă el stau”

  1. Ics 11.10.2018 la 6:29

    În principiu aia care stau pe lângă cel care munceste sunt clienti de-ai lor, care stiu ca nu li se poate întâmpla nimic. Nu cred ca se va face pe bune selectia. Toti pilosii vor scăpa si cei care muncesc vor fi dați afară.