Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Energiei, încrezător că România va putea asigura 80% din consumul de gaze naturale în această iarnă: „L-am avut şi iarna trecută”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Energiei, încrezător că România va putea asigura 80% din consumul de gaze naturale în această iarnă: „L-am avut şi iarna trecută”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat faptul că România nu are probleme privind asigurarea stocului de 80% de gaze naturale nici pentru iarna anului viitor, amintind faptul că prețul gazelor naturale este plafonat pentru consumatorii casnici și pentru CET-uri.

Ministrul a fost întrebat la Parlament cum se reflectă asupra României propunerea Comisiei Europene privind umplerea stocului, până la începutul iernii, de către statele membre, la o capacitate de cel puțin 80% cu gaze naturale în vederea asigurării independenței față de Rusia.

„Nu cred că avem probleme cu asigurarea unui stoc de 80%, l-am avut şi iarna trecută, ţinta ne-o vom atinge şi până la intrarea în această iarnă – de 80%, iar noi am plafonat deja preţul la gaze naturale pentru populaţie şi pentru CET-uri începând cu data de 1 aprilie”, a declarat Virgil Popescu.

Virgil Popescu a reiterat prețurile pentru energie electrică și gaze naturale

În cadrul aceluiași comunicat, ministrul Energiei a reamintit obligația producătorilor de a vinde cu 150 de lei MWh către furnizorii clienţilor casnici şi cu 250 de lei MWh către CET-urile care furnizează energie electrică şi termică.

Ministrul Energiei susține că există deja o reglementare a prețurilor la gaze naturale

Referindu-se la declaraţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, potrivit căreia el rămâne în continuare adeptul reglementării preţurilor în zona de energie, ministrul Virgil Popescu a spus că există deja o reglementare.

„Eu cred că ar trebui să ne aşezăm, să discutăm. Există o reglementare la gazul natural. Avem practic un preţ plafonat, reglementat la gazul natural. Haideţi să vedem cum funcţionează acest lucru – de 150 de lei -, este practic un preţ reglementat, îl avem în funcţiune”, a explicat Popescu.

Ministrul a precizat că investitorii nu prezintă nicio problemă

Ministrul Energiei, care a participat la dezbateri, s-a referit după şedinţa comisiei de săptămâna trecută la modificările aduse legii, precizând că s-au făcut unele amendamente. Despre amendamentele USR, el a precizat că nu este de acord ca taxele şi impozitele care se duc la bugetul de stat, legea spune să se ducă în altă parte, chiar dacă este un susţinător al pensiilor private.

Virgil Popescu a precizat că nu a văzut din partea investitorilor vreo problemă.

”Fiecare investitor doreşte să câştige cât mai mult, eu nu cred că putem discuta de o modificare a regimului fiscal, în această lege, este actualizat inclusiv cu rata inflaţiei, dacă citiţi”, a spus el.

Nicolae Ciucă susține că România ar putea deveni independentă energetic în cinci ani

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că, prin măsurile luate, Guvernul are certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile România poate deveni cu adevărat independentă din punct de vedere energetic.

„Avem asumată şi, mai presus de toate, avem oportunitatea ca prin măsurile pe care le luăm, prin investiţiile pe care le facem, să devenim cu adevărat independenţi atât din punct de vedere energetic, cât şi din punct de vedere al asigurării resursei de gaze. Au fost luate măsuri concrete, avem certitudinea că, într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile, să putem să devenim cu adevărat independenţi din punct de vedere energetic. Aici sunt două chestiuni foarte importante pe care trebuie să derulăm toate proiectele noastre. Primul este dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice şi ceea ce este la fel de important – dezvoltarea infrastructurii pentru transportul energiei electrice”, a afirmat şeful Executivului, la Romanian Business Leaders Summit 2022.

Sursa: bzi.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea