Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Educaţiei vrea o raportare lunară privind absenţele elevilor care să fie văzută de părinţi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi, că va încerca cel puţin o raportare lunară privind absenţele pentru fiecare şcoală, începând cu anul şcolar 2013-2014. De asemenea, acesta a precizat că părinţii vor putea vedea raportul, deoarece lista cu cei care au absentat va fi publicată pe internet pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Pricopie a precizat că ministerul pe care îl conduce are în lucru şi va finaliza până la sfârşitul anului o nouă strategie privind reducerea abandonului şcolar. Ministrul a spus că, în opinia sa, copiii trebuie să vină din plăcere la şcoală, iar mediul şcolar trebuie să fie unul prietenos, scrie Agerpres.

„Trebuie să se renunţe acolo unde mai există relaţiile rigide dintre elev şi profesor. În şcoală există multe instrumente de control. Sunt foarte multe lucruri care se întâmplă în afara şcolii pe care nu reuşesc să le controlez”, a declarat marţi ministrul Educaţiei la o conferinţă de presă, cu prilejul lansării unui raport privind abandonul şcolar.

Potrivit reprezentantului MEN, rezultatele copiilor sunt influenţate în proporţie de 30% de ceea ce se întâmplă în şcoală şi de 70% de ceea ce se întâmplă în afara şcolii.

„Pentru a aduce copilul la şcoală trebuie să colaborăm cu poliţia şi asistenţa socială. Trebuie să avem dialog cu părinţii. Uneori este nevoie să facem educaţie cu aceştia şi să le explicăm de ce este nevoie să vină copiii la şcoală”, a mai spus demnitarul.

Sursa: Realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea