Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: Toate documentele pentru gradațiile de merit, Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrările se vor corecta de pe calculator

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, marți, la Alba Iulia, fiind întrebat de debirocratizarea învățământului, că toate documentele pentru gradațiile de merit, Bacalaureat și Evaluare Națională vor fi digitalizate, iar lucrările se vor corecta, în viitor, de pe calculator.

Liviu Pop a fost întrebat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia ce face Ministerul Educației pentru debirocratizarea învățământului, el precizând că excesul de zel al unor angajați va dispărea.

Răspunsul e foarte simplu. Continuăm procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentară pusă de un director sau un inspector (…) Excesul de zel al unor angajați din sistemul de învățământ va dispărea, vă asigur de lucrul acesta. Deja de astăzi începem și evaluarea inspectoratelor școlare, avem foarte multe semnale în care unii colegi de-ai noștri fac exces de zel cerând hârtii și parahârtii. Vom informatiza și digitaliza foarte mult. Vom digitaliza concursul pentru gradațiile de merit. În sensul în care toate dosarele pentru gradațiile de merit vor fi scanate și urcate pe platformă, nu copy-xerox.

Toate documentele pe care le vor încărca cei care candidează la concursul pentru gradații de merit pot fi folosite de inspectori sau directori în actul de verificare, lucrul acesta reducând foarte mult birocrația. Toate documentele pentru gradațiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrările se vor corecta de pe calculator, de evaluatorul care va sta acasă, la centrul de corectură sau la școală dacă acasă nu are calculator”, a spus Liviu Pop.

Ministrul Educației a participat, marți, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la o conferință internațională de matematică, iar apoi a răspuns întrebărilor jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea