Ministrul Educației: ”Salariile cadrelor didactice au crescut; suntem în măsură să cerem o creștere a calității actului educațional”

Paul Voicu - Primar 2020

Valentin Popa, Ministrul Educației, a declarat, vineri, că veniturile nete ale profesorilor s-au dublat în ultimii ani, motiv pentru care ministerul de resort este acum în măsură să solicite o creștere a calității actului educațional din învățământ.

În acest context, ministrul declarat că a propus directorilor și inspectorilor școlari să participe la ore și în afara inspecțiilor programate, apreciind că astfel de controale vor fi benefice atât pentru profesori, cât și pentru părinți, deoarece vor demonstra implicarea școlii în procesul educativ al copiilor.

ELIT

”Am subliniat că au crescut salariile, că au crescut veniturile cadrelor didactice. Acum suntem însă și în măsură de a cere o creștere a calității actului educațional. La întâlnirea cu directorii am subliniat acest aspect și chiar m-am gândit să le spun și soluții pentru a ajunge să creștem calitatea prestației la clasă a profesorilor. Dintre soluții, chiar am solicitat tuturor directorilor, directorilor adjuncți, inspectorilor, tuturor cadrelor care au atribuții de control, să meargă la clasă inopinat, în afara inspecțiilor programate, să asiste la ore. Prezența oricăruia dintre ei la clasă nu va fi decât benefică și pentru elevi și pentru cadrul didactic care se va strădui, cu siguranță, mai mult și, în final, și pentru părinți, care vor vedea că suntem implicați și că dorim să urmărim ca profesorul să vină la ore și să presteze cât mai bine în fața elevilor”, a spus, într-o conferință de presă, Valentin Popa.

În ceea ce privește salariile viitoare, Ministrul Educației a subliniat că la o analiză comparativă a veniturilor preconizate în anul 2022, raportate la anul 2016, în învățământul preuniversitar va fi o creștere cu 90% a venitului mediu net al cadrelor didactice, în timp ce în învățământul universitar majorarea va fi de 82%.

Mihail David - 2020

Sursa: agerpres.ro

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

stef 12 mai 2018 at 20:14

Si voua ministrilor vi sa triplat salariul si numai prosti faceti,vai de capul vostru.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...