Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: Pregătirea inițială a celor care vor sa devină profesori este precară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pregatirea actuala a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar este precara, fiind nevoie de introducerea unor noi module de formare a viitorilor dascali, pentru a avea un sistem educational de calitate in Romania, a spus, miercuri, ministrul Educației, Mircea Dumitru. 

profesori„Desi avem un modul de pregatire psihopedagogica in momentul acesta, pregatirea initiala a celor care vor sa devina profesori este precara. Toti spunem ca vom avea in viitor probleme serioase cu ocuparea, cu locurile pentru profesori, cu scolile din Romania daca nu insistam asupra unei pregatiri adecvate si pentru o formare adecvata pentru viitorii profesori. Aici este cheia dezvoltarii si a progresului si a obtinerii unei scoli de calitate in Romania”, a declarat Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, in cadrul unui eveniment organizat de Coalitia pentru Educatie.

Coalitia pentru Educatie a demarat o audiere publica, in care a implicat specialisti in stiintele educatiei, pentru a intocmi un raport national menit sa stabileasca daca pregatirea initiala a dascalilor ar trebui facuta in cadrul unui masterat didactic, sau in cadrul unui modul psihopedagogic cu o durata mai mare decat cea actuala. Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, spune ca ambele variante sunt necesare in acest moment, dar asteapta rezultatele raportului pentru a stabili pe care o va sustine, scrie Hotnews.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea