Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Educaţiei: Nu se ştie sigur când Codul etic va fi pus în dezbatere. Trebuie corelat cu modificări în Legea educaţiei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

remus_pricopie1Codul etic trebuie corelat cu modificări în Legea educaţiei, şi nu se ştie o dată sigură la care va fi pus în dezbatere, a spus Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Remus Pricopie a precizat că un cod etic nu trebuie făcut în biroul ministrului, ci după discuţii cu profesorii şi părinţii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul a mai spus că există un prim draft de modificare a Legii educaţiei, care nu a fost încă făcut public, pentru că se mai aşteaptă opinii ale Departamentului juridic.

„Aşteptăm juridicul, apoi vom discuta cu sindicatele şi abia apoi va circula această propunere de modificare”, a precizat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a arătat că cele mai importante modificări vizează cadrele didactice şi scăderea vârstei la care şcoala devine obligatorie, de la şase la cinci ani din 2015. Pricopie a adăugat că se urmăreşte scăderea treptată a acestei vârste, care ar putea ajunge până la trei ani, însă aceste modificări nu pot fi făcute în lipsa unei infrastructuri adecvate.

„Suntem hotărâţi că, din septembrie 2015, vârsta obligatorie să fie cinci ani pentru integrarea în învaţământul formal. Nu am decis când vom coborî această vârstă la patru şi la trei ani”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Elaborarea unui astfel de cod a început acum câţiva ani, însă s-a oprit la stadiul de proiect, pentru că prioritate a avut Strategia anticorupţie în educaţie, aprobată printr-un ordin al Ministerului Educaţiei în 2013. Strategia face referire la Codul etic pentru învăţământul preuniversitar, Codul de referinţă al eticii şi deontologiei universitare, precum şi la monitorizarea activităţii Consiliului Naţional de Etică pentru Învăţământul Preuniversitar şi a Consiliului de etică şi management universitar.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea