Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Economiei se aşteaptă la un proces cu RMGC: Cu siguranţă statul român va plăti

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Constantin Nita01Ministrul Economiei, Constantin Niţă a spus astăzi în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PSD Alba că se aşteaptă la un proces în instanţă cu investitorul din proiectul minier de la Roşia Montană pentru că există un contract valabil şi oricine se poate îndrepta în instanţă împotriva statului şi poate câştiga într-un asemenea tip de contract.

„Cu siguranţă statul român va plăti. Există un contract valabil, oricine se poate îndrepta în instanţă împotriva statului şi să câştige într-un asemenea tip de contract. Prin urmare, ne aşteptăm la un proces din partea Roşia Montană Gold Corporation”, a spus ministrul.

Constantin Niţă a mai spus că, în cazul unui proces, ministerul va apela la o casă de avocatură deoarece ar putea fi vorba despre un proces internaţional.

„În general, apelăm la o casă de avocatură. Fiind un proces, probabil, internaţional, va trebui să apelăm la o casă de avocatură, evident. Dar, să vedem legea minelor în ce variantă va ieşi, să vedem dacă Mediul va da autorizaţie. Sunt nişte variabile pe care trebuie să le luăm în considerare”, a completat acesta.

Potrivit publicaţiei canadiene The Globe and Mail compania canadiană Gabriel Resources pregăteşte un caz de arbitraj internaţional împotriva României în care va cere despăgubiri de miliarde de dolari, după ce a încercat fără succes în ultimii 15 ani să dezvolte proiectul minier Roşia Montană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea