Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Economiei, Mihai Fifor: Orașul Cugir are un loc important în dotarea Armatei Române cu tehnică militară

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat, duminică, la Abrud că România și-a asumat că alocă 2% din PIB pentru Apărare, iar bună parte din acești bani ar trebui să se îndrepte spre industria românească, care are nevoie de comenzi și dezvoltare. De asemenea, el a spus că orașul Cugir, unde se află Fabrica de Arme și Uzina Mecanică, are un loc important în dotarea Armatei Române cu tehnică militară.

Mihai Fifor a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, la Abrud, județul Alba, că a avut în ultimele două săptămâni întâlniri la două zile cu ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, pentru că Ministerul Economiei este la faza în care analizează fiecare solicitare pe care o are Ministerul Apărării.

”În ultimele două săptămâni am avut cred că la două zile întâlniri cu colegul Adrian Țuţuianu, pentru că suntem în faza în care analizăm fiecare solicitare pe care Ministerul Apărării o poate avea către Ministerul Economiei şi către companiile din portofoliul nostru, către ROMARM de pildă. De asemenea, marţi va fi o ședință a CSAT-ului și am înțeles de la colegii de la Apărare că vor prezenta şi în CSAT o astfel de analiză. Cugirul are un loc important în dotarea Armatei Române cu tehnică militară și pe noi ne interesează să dezvoltăm și capacitățile de la Cugir (n.r. unde se află Fabrica de arme și Uzină mecanică)”, a spus ministrul Economiei.

De asemenea, Mihai Fifor a adăugat că Ministerul Economiei este preocupat de industria de apărare.

”Suntem la fel de preocupați de industria de apărare care se află în portofoliul ministerului nostru. România şi-a asumat că alocă 2% din PIB pentru Apărare şi asta înseamnă că suntem foarte preocupați de relaţia pe care o avem cu Ministerul Apărării astfel încât bună parte din aceste sume să se îndrepte spre industria românească de apărare, care are, la rândul ei, nevoie de comenzi şi dezvoltare”, a afirmat Fifor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea