Rămâi conectat

Cultură Educație

Ministrul Costoiu: Continuăm „curăţenia” în universităţi. Sper că la UAB nu vor fi probleme

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aflat la Alba Iulia la deschiderea noului an universitar, Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a vorbit şi despre închiderea anumitor specializări de la universităţi din întreaga ţară, care nu respectă standardele calitative. Ministrul a spus că speră ca la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia să nu întâlnească probleme. Această măsură este luată pentru a evita situaţia Universităţilor de genul „Spiru Haret” şi a universităţilor care scot şomeri pe bandă rulantă.

„Vom continua, împreună cu ARACIS, analiza atentă a tuturor specializărilor de licenţă şi de master pe care le derulează universităţile, astfel încât, în decembrie 2013, să putem avea noul nomenclator al specializărilor din România, pentru că, în acest moment, cred că sunt multe prea multe specializări, cel puţin de licenţă. Cred că sunt mii, ar trebui reduse masiv”, a spus ministrul delegat pentru învăţământ superior, citat de Mediafax

Ministrul Costoiu a spus la Alba Iulia că un număr de 183 de specializări de la diferite universităţi au fost desfiinţate. Acesta a declarat că în anul universitar 2013-2014 va continua „curăţenia” în instituţiile de învăţământ superior, iar sportul va fi condiţie la autorizarea şi acreditarea programelor de studii.

„Anul acesta, am decis reducerea semnificativă a specializărilor. Am închis, în iunie, 180 şi sunt foarte multe specializări din foarte multe universităţi publice şi private care au termen decembrie 2013, respectiv martie 2014, pentru a-şi clarifica situaţia. Să-i spunem «curăţenie», pentru că universităţile au avut termene de graţie câţiva ani de zile, nu mai putem merge cu grad de încredere scăzut sau neîncredere şi să dăm voie să se facă admitere. Au intrat în monitorizare, anul acesta, patru universităţi acreditate şi zece autorizate provizoriu. Toate acestea vor fi verificate lunar, din octombrie 2013, pentru ca cel mai târziu în martie 2014 situaţia programelor de studii derulate de aceste universităţi să fie foarte clare, pentru ca studenţii să ştie, cel mai târziu la 1 martie 2014, care sunt programele de studii pe care le pot frecventa începând cu 2014-2015, care este situaţia lor, dacă sunt autorizate provizoriu, acreditate, pentru a nu mai avea tensiuni majore cu studenţi care au parcurs diferite programe de studii care nu au avut acreditare”, a explicat ministrul, citat de Mediafax.

Ministrul Costoiu a spus că va „cântări” mere cu mere şi pere cu pere, în sensul că va compara specializările de acelaşi profil de la diferite facultăţi şi nu va compara niciodată „medicina cu muzica”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea