Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Comunicațiilor a venit la Alba Iulia pentru implementarea proiectului Smart City

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius-Raul Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a avut, marți, o ședință de lucru la Alba Iulia cu primarul Mircea Hava și cu city managerul Nicolaie Moldovan, privind conceptul de Smart City și implementarea proiectului până în 2018 în acest municipiu.

Hava, Bostan02”Conceptul de Smart City creează oportunități egale pentru toți. Expansiunea urbană și suprapopularea zonelor urbane reprezintă provocări strategice pentru autorități, iar soluțiile vin din sfera tehnologiei. Smart și Tehnologizat înseamnă mai educat, mai sănătos, mai puțin costisitor, mai implicat în tot ceea ce înseamnă procesul de administrație publică, mai multe oportunități pentru mediul de afaceri și cetățean. Tehnologia s-a dovedit că ne simplifică existența și o face mai puțin costisitoare în multe aspecte, merge dincolo de relaționarea dintre cetățeni și furnizorii de servicii publice și oferă instrumentele ce încurajează cetățenii să fie mai activi și mai participativi în viața comunității.

Am pus bazele parteneriatului dintre MCSI și Alba Iulia, pentru dezvoltarea conceptului și am stabilit liniile de acțiune principale. Totodată, am discutat și despre un proiect pilot pentru tehnologia 5G.

Smart City este mai degrabă un proces continuu care se va desfășura în folosul cetățenilor și împreună cu aceștia, proiect care își propune să transforme orașul într-o comunitate cu un nivel de trai cât mai ridicat din toate punctele de vedere.

În acest scop, vă invităm pe toți cei cu idei despre cum doresc să arate următorul oraș Smart, precum și pe cei interesați în a derula astfel de proiecte, să ne transmită ideile lor. Detalii aici:http://www.comunicatii.gov.ro/smart-city-concept/.

Operatorii și alți stakeholderi din domeniu sunt interesați să contribuie cu tehnologii și să lucreze coordonat! Mulțumesc companiilor care deja și-au manifestat disponibilitatea pentru susținerea proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea