Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Agriculturii susține închiderea supermarketurilor în weekend și comercializarea produselor românești în proporție de 51%

Ziarul Unirea

Publicat

în

supermarketMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, susține închiderea supermarketurilor în weekend și o prezență de 51% a produselor românești pe rafturile acestor magazine.

„Nu cred că le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puțin înțeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18,30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend și la o oră târzie. Haideți să discutăm. Cred că dânșii trăiesc foarte bine în România și atunci haideți să facem apel la dânșii și să facem front comun”, a spus Irimescu, la Comisia de agricultură a Camerei, citat de Agerpres.

De asemenea, el a arătat că susține inițiativa potrivit căreia produsele românești să fie prezente în proporție de 51% în supermarketuri. „Eu susțin această inițiativă, nu știu dacă la legume în timpul iernii se poate, dar propunerile sunt bine-venite”, a afirmat ministrul.

El a subliniat și necesitatea etichetării produselor.

Comisia de agricultură a Camerei Deputaților a stabilit marți înființarea unei subcomisii pentru discutarea propunerilor legislative care vizează etichetarea laptelui, comercializarea produselor alimentare, închiderea în weekend a supermarketurilor, prezența produselor românești pe rafturi. Subcomisia se va întâlni lunea viitoare, la ora 11,00, pentru discutarea acestor propuneri.

La dezbateri, Ioan Ladoși — președintele Asociației producătorilor de carne de porc și Dorel Secară — vicepreședintele Federației crescătorilor de bovine din România au precizat că susțin existența unui sistem de etichetare a produselor pentru a se vedea țara de proveniență. (C.M.)

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea