Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Agriculturii, la Alba Iulia: România va avea cea mai mare subvenție pe cap de bovină din Uniunea Europeană

Dragoş Suciu

Publicat

în

 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a spus, luni, la Alba Iulia, că România va avea cea mai mare subvenție pe cap de bovină din Uniunea Europeană, care, după ultimele calcule, va depăși 300 de euro pe cap de animal.  

Ciolos si Irimescu01

”Vestea bună este că România va avea cea mai mare subvenție pe cap de bovină din Uniunea Europeană. Inițial se spunea 250 de euro, după ultimele calcule depășim 300 de euro pe cap de animal. Deci, sunt vești bune. Sigur, este o întârziere, știți bine că au fost probleme cu diverse elemente, dacă discutăm de la Ordinul 619 în continuare, dar am reușit să recuperăm o bună parte din timp. Plățile normale încep pe 8 aprilie, așa cum am anunțat, pe cap de animal către sfârșitul lunii mai, și vor fi efectuate la timp”, a spus Irimescu în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Dacian Cioloș a spus, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că România e unul dintre primele trei-patru state din Uniunea Europeană la nivelul efectivelor de ovine și a producției în acest domeniu.

”România și-a împărțit subvențiile pe animal într-un anumit fel, vă spunea domnul ministru legat de subvenția de subvenția pe bovină, alt stat membru poate să o facă în alt fel. În România, din câte știu, în ultima perioadă efectivele de ovine au crescut foarte mult. România e unul dintre primele trei sau patru state membre la nivelul efectivelor de ovine și a producției în acest domeniu. Nu trebuie să-i descurajăm, trebuie să-i încurajăm acolo unde trebuie valorificat potențialul și cred că în România în perioada următoare trebuie valorificată producția pe care o avem și crescută valoarea adăugată pe care o avem. Nu e suficient să creștem doar efectivele ci să crește și prețul pe care-l obținem pe carne, pe lapte și așa mai departe”, a spus Cioloș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea