Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Turismului va publica o listă cu unitățile de cazare neclasificate. Site-urile care le include în oferte vor fi suspendate. Precizări de la ministrul Dobre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cțteva luni, Ministerul Turismului va publica o listă cu unităţile de cazare care nu sunt clasificate, iar site-urile care vor avea între oferte şi astfel de pensiuni sau hoteluri neclasificate riscă să fie închise, a declarat pentru News.ro ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Pe site-ul instituţiei există lista cu agenţiile de turism licenţiate, cu cele cărora li s-a retras licenţa, precum şi cu toate structurile turistice cu funcţiuni de cazare clasificate.

„Lucrăm în prezent la o bază de date de entităţi care nu sunt clasificate, licentiate şi vom face publică o listă în câteva luni. Sunt companii care deţin unităţi de cazare sau care vând pachete de servicii turistice, fără a fi clasificate sau licenţiate, astfel ele nefiind fiscalizate. Vom verifica tot ce înseamnă comerţ electronic, site-uri de specialitate. Dacă site-urile vând unităţi de cazare neclasificate, primul pas va fi să rugăm administratorii site-urilor să le retragă din ofertă”, a afirmat Dobre, pentru News.ro.

Potrivit ministrului, site-urile care nu scot din ofertă pensiunile şi hotelurile neclasificate vor fi suspendate. În acest proiect, Ministerul Turismului poartă discuţii avansate cu oficiali de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Controale se vor face şi în rândul agenţiilor de turism online. „Dacă nu sunt licenţiate, li se va suspenda site-ul”, a precizat ministrul.

Cea mai mare problemă în acest proiect o constituie,însă, numărul insuficient de angajaţi cu atribuţii de control, în cadrul Ministerului Turismului existând doar 16 funcţionari angrenaţi în acţiunile de control.

De asemenea, ministrul Mircea Titus Dobre a menţionat că, până la 1 septembrie, vrea să finalizeze Legea privind garantarea pachetelor turistice, deoarece România se află în pre-infringement în acest moment.

Ministrul Turismului a programat o întâlnire cu reprezentanţi ai celor două mari patronate din turism, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) dar şi cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României. „Ne dorim ca Legea turismului să fie aprobată deja la 1 iulie, dar să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. În plus, Comitetul Consultativ pentru Turism va fi activ în 7-10 zile maximum”, a mai spus Dobre.

Comitetul Consultativ pentru Turism este un organism care va fi condus de ministrul Turismului.

surse: news.ro, hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea