Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Sănătății pregătește amenzi pentru românii care nu merg la control medical

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Nicolae Banicioiu, a declarat ca are în vedere o măsura pentru toți românii care nu-și fac un control medical măcar o dată la 3 ani.

Asta nu este reglată încă, dar avem în intenție în momentul de față, și e prima oară când o spun, ne gândim ca pentru persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu își fac un set de analize complet, să introducem sancțiuni. Știu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de față, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult, în sensul prevenției, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găsești. Pentru că eu depistez în momentul de față mare parte din afecțiunile oncologice numai în stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat”, a spus ministrul.

El a evitat să precizeze despre ce fel de sancțiuni este vorba, însă a dat asigurări că acestea vor fi „destul de dure”.

Nu vreau încă să pronunț sancțiunile, vor fi sancțiuni destul de dure. Toata lumea trebuie să știe că trebuie sa mergi minimum o dată la 3 ani, ca să-ți faci o investigație completă: analize plus consult la medicul de familie„, a mai spus Bănicioiu.

Sursa: stiripesurse.ro
Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană.

Bogdan Ilea

Publicat

în

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care administrează proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să extindă licența de exploatare a zonei auro-argintifere pentru un termen suplimentar de cinci ani. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea