Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Educației va primi informații despre veniturile și statutul ocupațional al absolvenților de învătământ superior. Ordinul emis și publicat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației va primi informații despre veniturile și statutul ocupațional al absolvenților de învătământ superior. Ordinul emis și publicat

Ministerul Educatiei va primi informatii despre veniturile si statutul ocupational al absolventilor de invatamant superior, ca urmare a semnarii unui protocol de colaborare intre Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si Ministerul Finantelor, pentru accesarea sistemului informatic PatrimVen.

Citește și: ANAF „vânează” profesorii care oferă meditații. Dascălii trebuie să își declară veniturile și să aibă casă de marcat

Astfel, potrivit unui Ordin de ministru publicat in Monitorul Oficial, Partea I, Ministerul Educatiei va primi semestrial, sau ori de cate ori este nevoie, date despre parcursul profesional al absolventilor, ce au fost colectate de UEFISCDI prin accesarea sistemului informatic PatrimVen.

Ordinul de ministru se inscrie in demersurile Ministerului Educatiei de a monitoriza parcursul profesional al absolventilor, la Recomandarea Consiliului Uniunii Europene din 20 noiembrie 2017.

Romania a confirmat, ca din toamna anului 2022, va participa la studiul EUROGRADUATE, un proiect al Comisiei Europene ce si-a propus atat colectarea de date comparabile la nivelul UE privitoare la absolventii de invatamant superior, cat si imbunatatirea capacitatii de ocupare a fortei de munca de catre cei mai recenti absolventi. Implementarea studiului se va realiza in toamna anului 2022, arata un raport privind situatia invatamantului superior din Romania 2020-2021.

In acest sens, UEFISCDI a devenit punct national de referinta pentru monitorizarea parcursului absolventilor in cadrul Retelei europene subsecvente. Punctul national de referinta a fost stabilit ca urmare a solicitarii Comisiei Europene, care da curs Recomandarii Consiliului European privind monitorizarea parcursului profesional al absolventilor (2017/C 423/01).

ORDIN pentru aprobarea nominalizarii Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii ca institutie responsabila cu accesarea serviciilor Ministerului Finantelor prin sistemul informatic propriu PatrimVen

Ministrul educatiei emite prezentul ordin.

Art. 1. — Se aproba nominalizarea Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si nInovarii (UEFISCDI) ca institutie responsabila cu accesarea serviciilor Ministerului Finantelor prin sistemul informatic propriu PatrimVen in vederea obtinerii de informatii cu privire la veniturile si statutul ocupational al absolventilor de invatamant superior.

Art. 2. — (1) In calitate de institutie responsabila cu pilotarea sistemului de monitorizare a angajabilitatii absolventilor de invatamant superior, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) semneaza un protocol de colaborare in vederea obtinerii dreptului de acces la sistemul informatic PatrimVen, pus la dispozitie, in conditiile legii, in mod gratuit de catre Ministerul Finantelor.

(2) Informatiile astfel obtinute nu pot fi utilizate decat cu respectarea conditiilor prevazute de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor).

Art. 3. — Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) va transmite Ministerului Educatiei, semestrial si ori de cate ori este nevoie, datele colectate ca urmare a accesarii PatrimVen.

Art. 4. — Prin protocolul de colaborare cu Ministerul Finantelor, respectiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dupa caz, va fi prevazuta inrolarea Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) in vederea urmaririi traseului profesional al absolventilor.

Art. 5. — Directia generala invatamant universitar si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 6. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Declarația Unică 2024: Care este termenul limită de depunere. Amenzi pentru oamenii care nu vor respecta data

Bogdan Ilea

Publicat

în

Declarația Unică 2024: Care este termenul limită de depunere. Amenzi pentru oamenii care nu vor respecta data Românii care, în cursul anului trecut, au obținut venituri suplimentare din surse precum chirii, investiții, dobânzi sau activități independente, sunt obligați să completeze și să depună Declarația unică până la data de 27 mai, anunță Radio România Actualități. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea