Rămâi conectat

Cultură Educație

Ministerul Educației Naționale (MEN) liniștește absolvenții care au promovat examenul de BACALAUREAT 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Absolvenții care au promovat examenul de BACALAUREAT 2014 își vor putea scoate adeverințele de luni, 14 iulie, de la liceele unde au absolvit. Consiliul Școlar al Elevilor Alba a trimis un comunicat în urma videoconferinței cu Ministrul Educației, Remus Pricopie.

pricopie-remus1Comunicat de presă. Astăzi, 13 iulie Consiliul Național al Elevilor a participat la o videoconferință cu Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, în care a fost abordată problema diplomelor de Bacalaureat.

Ministrul menționează faptul că de mâine, 14 iulie, elevii pot intra în posesia adeverințelor suplinitoare de la unitățile de învățământ și dezminte informațiile apărute în presă conform cărora aceste acte nu ar fi recunoscute de universitățile din străinătate. Acesta amintește faptul că fiecare stat are dreptul de a-și alege modalitate de a atesta cunoștințele elevilor.

„Toate universitățile din România au luat act de această situație, iar Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverință emis de inspectoratele școlare românești către baza de date a rețelei internaționale ERIC – NARIC. Prin intermediul acestei reţele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei și UNESCO, se comunică toate informațiile în materie de recunoaștere și echivalare a documentelor oficiale emise de instituțiile statelor și ale altor instituții de învățământ.” conform paginii de Facebook a ministrului.

„Nimeni nu va cere diploma în original”, declară ministrul în videoconferință, specificând faptul că o universitate nu poate impune unui stat ce documente să elaboreze pentru a atesta nivelul unor elevi și faptul că universitățile din afară vor fi informate, începând de luni, 14 iulie, cu privire la modelul tip ce va fi elaborat în România în locul acelor diplome. De asemenea, pentru orice act suplimentar necesar, Inspectoratele Școlare Județene stau la dispoziția elevilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea