Ministerul Educației cere retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a la care au fost constatate mai multe erori

Paul Voicu - Primar 2020

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să solicite Editurii Didactice şi Pedagogice retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a la care au fost constatate mai multe erori.

Potrivit unui comunicat transmis luni presei de MEN, în acest caz toate costurile vor fi suportate de editură, care îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în instanţă pe cei vinovaţi pentru daunele aduse.

ELIT

MEN precizează că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o „analiză amănunţită”, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori „nu pot fi corectate printr-o simplă erată”.

„Noile manuale vor fi trimise în şcoli în cel mai scurt timp posibil. Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi şi profesori din prima zi de şcoală. Ministerul Educaţiei Naţionale a întreprins până acum toate demersurile şi a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului şcolar 2018 – 2019”, arată sursa citată.

Mihail David - 2020

Conform MEN, în prezent, procedura de tipărire a manualelor este în derulare şi nu este blocată.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Titirca inima rea 28 august 2018 at 4:29

Ia stai asa; editura didactica si pedagogica nu apartine statului? Si daca apartine statului, cine plateste retiparirea? Prostimea! Boborul! Hotilor si incompetentilor!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...