Rămâi conectat

Sport

Mihai Ţîra (Alba Iulia) şi Daniel Popa (Aiud) – cei mai buni arbitri din Alba în 2013

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tira si VodaLa stadionul „Cetate” din Alba Iulia și Universitatea „1 Decembrie 1918”, 92 de arbitri au suținut probele fizice și teoretice în cadrul cursului de iarnă organizat de Comisia Județeană de Arbitri Alba. Alături de aceștia 19 observatori au participat la acest curs, în cadrul căreia au susținut o testare teoretică și video.

Cursul a fost deschis cu testarea fizică a arbitrilor, la stadionul „Cetate” din Alba Iulia. Testarea fizică a constat în două probe. Proba de viteză 6 x 40 de metri, unde au avut de îndeplinit un barem de maxim 6 secunde (la băieți) și maxim 7.5 secunde (la fete) și testul „Cooper”, baremul fiind de minim 2700 metri (băieți) și minim 2400 (fete).

Odată cu finalizarea acestor probe fizice, cursul arbitrilor a continuat în amfiteatrul A9 din cadrul Universității „1 Decembrie 1918”, unde atât arbitri, cât și observatorii au susținut testarea teoretică. În deschiderea cursului au fost premiați cel mai bun arbitru și cel mai bun arbitru asistent al anului 2013, premii câștigate de Mihai Țîra (Alba Iulia), respectiv Popa Daniel (Aiud). Pe lângă aceștia, Andrei Mutu (Alba Iulia), Antoniu Tătar (Aiud), Avram Andrei (Teiuș), Maier Lucian (Ocna Mureș), Mărginean Marius (Blaj) și Horațiu Balea (Bistra) au obținut diplome de merit pentru „arbitrul de prespectivă” al anului 2013. În cadrul cursului, prezențele feminine din cadrul Comisiei Județene de Arbitri Alba au fost „premiate” cu câte un buchet de flori.

În cadrul cursului au fost susținute 3 teme, prezentate de către lectorii Dan Monea (instructor fitness UEFA în cadul CCA) – Pregătirea și refacerea fizică a arbitrilor după joc, Alexandru Vodă (arbitru asistent Liga I) – Arbitrul asistent, Popa Sergiu (arbitru Liga a II-a) – Jucarea mingii cu mâna. Deschiderea cursului a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului arbitru și observator Simion Mulea.

La finalul cursului au fost făcute recomandări, au fost prezentate ultimele noutăți și informări legate de regulament, precum și chestiuni legate de buna desfășurare a competițiilor care vor debuta în următoarele săptămâni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea