Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MIERCURI: Spectacol de colinde, ”Bucuria Darului”, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an, la 3 decembrie este sărbătorită Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, data fiind stabilită în anul 1992, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea, astfel ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

Pentru a marca această importantă zi cu ecouri internaţionale, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, va organiza la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, a V-a ediţie a spectacolului de colinde, intitulat „BUCURIA  DARULUI”, avându-i parteneri şi sponsori în acest demers pe Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Societatea de ajutorare „Diakonia” Alba Iulia, Asociaţia Naţională a Surzilor – filiala Alba Iulia, Direcţia de Asistenţă Socială Alba, biblioteca Lucian Blaga, cofetăria Corina, notar public Ramona Popescu, radio Reîntregirea, ziarul Unirea, S.C. Tiporex S.R.L., S.C. Valmar S.R.L. şi Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

La această acţiune vor participa beneficiari ai serviciilor de zi şi de tip rezidenţial, furnizate de către Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, cât şi beneficiari ai partenerilor prezenţi la acest demers, de asemenea oficialităţi ale judeţului Alba, cât şi cetăţeni ai municipiului Alba Iulia, intrarea fiind liberă.

Evenimentul va începe la ora 15,30 cu o expoziţie de obiecte şi decoraţiuni de Crăciun, confecţionate de către persoane cu dizabilităţi, amenajată în holul Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, urmată între orele 16,00-18,00 de un concert de colinde, susţinut de: Corul Centrului „Sfântul Meletie” Alba Iulia, coordonat de Pr. Petru Haşegan; Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” Alba Iulia, coordonat de Pr. Prof. Dr. Nicolae Topîrcean; Grupul persoanelor cu dizabilităţi „Diakonia” Alba Iulia; Grupul „Primăvara” al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia, coordonat de Marinela Popa; Leontina Fărcaş şi „Muguri de tezaur”;  Ion Damian – Asociaţia nevăzătorilor din Alba Iulia; Ana Maria Vancu şi Claudia Rafa – Aşezământul social „Sfântul Nectarie” Tiur; Nana Buzan Gianina – absolventa a Şcolii Populare de Artă; Ramona Bălăşoiu şi Cerasela Soporan – Moment coregrafic de pantonimă; Hebian Bianca – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda; Ignat Alin – interpret de muzică uşoară din Alba Iulia.

Prin aceste acţiuni se încearcă contribuirea la schimbarea mentalităţii, prin  renunţarea la stigmatizări şi discriminări, la creşterea gradului de toleranţă a societăţii cu privire la persoanele cu dizabilităţi, la reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a lor, precum şi la conştientizarea de către toţi cetăţenii, a faptului că semenii noştrii cu dizabilităţi, reprezintă o categorie a populaţiei insuficient pusă în valoare în momentul de faţă.

DGASPC Alba, adresează un sincer „La Mulţi Ani!” tuturor persoanelor cu dizabilităţi care se află în familie, ONG-uri sau centre rezidenţiale.

Comunicat de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” Etapa județeană a CONCURSULUI NAȚIONAL PENTRU ELEVII DIN MEDIUL RURAL „UNIVERSUL CUNOAŞTERII PRIN LECTURĂ” (CLASELE V-VIII), s-a desfășurat în data de 15.04.2024, la Școala Gimnazială Ciugud, coordonată de inspector școlar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea