Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 18.00, Volei Alba Blaj – Volero Zurich | Start cu speranţe în Champions League pentru formaţia din „Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj are miercuri, de la ora 18.00, în Sala „Transilvania” din Sibiu, primul joc din cadrul Grupei A a Champions League, cu Volero Zurich, în a treia prezenţă consecutivă în competiţia supremă a voleiului de pe „bătrânul continent”.

Este singura întâlnire disputată în acest an în ediţia 2017-2018 de reprezentanta României, echipă ce are şanse să obţină un rezultat notabil, ţinând cont că formaţia din „Ţara Cantoanelor” traversează o perioadă dificilă, a pierdut deja 3 jocuri din 14 susţinute în competiţia internă şi săptămâna trecută s-a despărţit de antrenorul principal Anderson de Oliveira Rodrigues. Acesta a invocat motive personale, fiind substituit de secundul Gil Ferrer Cutino. Dacă în distribuţia amfitrioanelor va debuta extrema Aleksandra Crnčević, achiziţionată recent, în schimb, în formula adversă se vor regăsi două dintre cele mai valoroase voleibaliste ce au evoluat vreodată la Blaj, Samara Rodrigues de Almeida şi Ana Antonijevic, care au câştigat eventul în România în sezonul precedent. Intrarea este liberă, iar spectatorii care vor veni îmbrăcaţi în roşu vor primi un cadou surpriză din partea clubului CSM Volei Alba Blaj.

*Darko Zakoc: „Vom avea un cuvânt important în grupă”

Spre deosebire de precedenta campanie europeană, Volei Alba Blaj are şanse sporite să conteze în lupta pentru calificarea în etapele superioare ale Champions League, într-o grupă accesibilă, ce cuprinde echipele Volero Zurich, Developres Rzeszow şi Mulhouse. “La tragerea la sorţi am avut noroc dintr-un anumit punct de vedere: în acest an am evitat echipe tari, candidate la Final-Four-ul competiţiei, aşa cum s-a întâmplat până acum, când au fost chiar doi adversari din această categorie. Avem o grupă în care fiecare echipă poate să se bată de la egal la egal cu oricare dintre adversare. Volero Zürich, chiar dacă nu mai e echipa de anul trecut, are şanse mai mari în această grupă, Developres Rzeszow vine din ţara în care voleiul feminin este unul dintre cele mai populare sporturi, iar Mulhouse este campioana Franţei. Nu plecăm favoriţi şi consider că este periculos să credem că avem o grupă accesibilă. Trebuie să abordăm meciurile cu determinare şi concentrare şi, cu ajutorul conducerii, care a întărit echipa pentru primul joc, dar o va întări şi după primul meci, vom avea un cuvânt important de spus în această grupă”, a declarat antrenorul Darko Zakoc. “Având în vedere numele mari care sunt la startul competiţiei, cred că am fost norocoşi la tragerea la sorţi. Sper să reuşim mai mult decât în ceilalţi ani, dar cred că nici un adversar nu trebuie subestimat”, a menţionat Adina Salaoru, căpitanul formaţiei blăjene. “Chiar dacă nu suntem la capacitate maximă din punct de vedere al omogenizării, meciurile din Liga Campionilor sunt mai «uşoare», pentru că vorbim despre o competiţie de alt nivel, în care fiecare doreşte să se autodepăşească”, a precizat Nneka Onyejekwe.

Programul unicei reprezentante a României la volei în Champions League este următorul: *joi, 11 ianuarie 2018, Developres Rzeszow – Volei Alba Blaj (ora 19.00); *miercuri, 24 ianuarie, ASPTT Mulhouse – Volei Alba Blaj (ora 21.00); *miercuri, 7 februarie, Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse (Sibiu, ora 18.00); *joi, 22 februarie 2018, Volei Alba Blaj – Developres Rzeszow (Sibiu, ora 18.00); *marţi. 27 februarie, Volero Zürich – Volei Alba Blaj (ora 21.00).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea