Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Miercuri, ora 18.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, returul sferturilor de finală în Cupa României | Va ninge cu plușuri în “Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba Blaj va susține miercuri, 13 decembrie, de la ora 18.00, ultimul meci al anului pe teren propriu, returul sferturilor de finală ale Cupei României, cu CSO Voluntari.

Ecuația calificării în “careul de ași” este simplă: Volei Alba Blaj va ajunge în semifinale dacă se impune, indiferent de scor, iar în cazul în care oaspetele câștigă cu 3-2 se va juca un “set de aur”. La fel sunt calculele și pentru vizitatoare: succes cu 3-0 sau 3-1 pentru calificare, sau adjudecarea setului “de aur” dacă se impun cu 3-2.

În prima manșă, în 22 noiembrie, gruparea din “Mica Romă” a învins cu 3-2, revenind de la 0-2, într-un meci dramatic, gazdele despărțindu-se în acele zile de antrenorul Milan Ljubicic, după 4 ani. Între timp, datele problemei s-au modificat, fiind instalat antrenorul turc Dehri Can Dehrioglu, fost la CSM București (debut la succesul cu Știința Bacău), iar formația din Ilfov s-a calificat după dublă victorie cu ZOK Ub, din Serbia, în sferturile de finală ale Cupei Challenge (adversară, puternica formație Igor Gorgonzola Novara).

Dacă echipa din Alba este lider al Diviziei A1 înaintea ultimei etape a turului, CSO Voluntari se clasează pe poziția a 5-a, cu 20 de puncte (cu 5 mai puține decât Volei Alba Blaj). În campionat, în runda secundă, în “Alba Blaj” Arena, Volei Alba Blaj s-a impus, în 15 octombrie, scor 3-1, la finele unei alte dispute spectaculoase. Ultimul parțial, 31-29 a fost unul de poveste, încărcat de suspans, cu Blajul ratând 3 mingi de set și meci, dar în același timp anulând alte 3 șanse ale oponentelor de a egala situația pe tabelă.

*Jucării de pluș

Spectatorii sunt invitați să vină la sală însoțiți de una sau multe jucării de pluș, care vor fi colectate înaintea meciului. Acestea vor fi oferite de CSM Volei Alba Blaj, de Crăciun, copiilor din centrele sociale și din grădinițele Blajului. După ce a realizat, cu succes, o astfel de acțiune la Sibiu, în urmă cu 5 ani, în 2018 (în optimile de finală ala Cupei CEV, cu VK Prostejov) Volei Alba Blaj își propune inaugurarea unei tradiții prin care, în fiecare an, la ultimul meci de pe teren propriu, să intre în rolul lui „Moș Crăciun” și să aducă bucurii de Sărbători!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea