Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Micul Patriot”, glas ardelenesc în „Suflet de România”, la Domeniul Regal Săvărșin

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Micul Patriot”, glas ardelenesc în „Suflet de România”, la Domeniul Regal Săvărșin

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu, alături de PROFI, pun „Suflet de România” și deschid porțile Domeniului Regal Săvărșin.

Români de pretutindeni sunt așteptați de producători locali, artizani, meșteșugari ai satului, precum și de artiști de seamă acolo unde istoria se încăpățânează să se reverse în prezent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Micul Patriot” din Alba este cel ales să deschidă evenimentul organizat de Casa Majestății Sale, alături de parteneri

Elev al Liceului de Arte „Regina Maria”, Palatului Copiilor Alba Iulia și Sebeș, Tudor Limbean va călca pe urmele marelui compozitor Ludwig van Beethoven, musafir al baronului András junior și al soției lui, contesa Júlia, la Săvărșin în 1807.

Mircea Baniciu, Ansamblul Valea Mureșului, Ansamblul Băgrinu, Ansamblul Voitegeana, Cvartetul de Coarde al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, Nicu Alifantis, Ansamblul Arădeanca, Ansamblul Folcloric Crișana, Trupa Calendar, Daniel Julean și Maria Nicoleta Brola vor susține un adevărat eveniment regal.

„Gusturile vin din inimă”: Remarcat la „Raftul cu bunătăți” într-un supermarket PROFI din Alba Iulia

Talentul se remarcă, fie și în supermarket! În 30 martie la Alba Iulia a fost lansat „Raftul cu bunătăți”, sub egida „Gusturile vin din inimă” și dorința de apreciere vis-a-vis de truda producătorului local.

„Micul Patriot” a fost remarcat de reprezentanții PROFI, iar aceștia i-au propus să deschidă evenimentul regal de la Domeniul Regal Săvărșin, într-o încununare a talentului moștenit de la bunică, făurit alături de profesori și aprecierea pe care trebuie să o avem pentru munca celor ce ne hrănesc sănătos.

Atracții turistice în Domeniul Regal Săvărșin , unde istoria se încăpățânează să se reverse în prezent

Clădirile din Satul Regal sunt opt la număr: Muzeul Regal al Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat în aceeași clădire în care a fost în anii 1940, Spălătoria și Călcătoria, aflate și ele în clădirea lord in 1940, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeași cu cea din anii 1940), Casa Tehnică și Magazinul de Suveniruri. În afară de Casa Ceaiului, celelalte clădiri au fost restaurate, cu mijloace proprii, cu materiale și cu meșteri locali, în anii 2011-2017. Construcția lor datează probabil de la începutul anilor 1900, dar nu este exclus să fie cu câteva zeci de ani mai în vârstă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea