Rămâi conectat

Ştirea zilei

Metodele ingenioase prin care patru hoți din Sibiu furau bunuri şi alimente din supermarketurile din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judecătoria Alba Iulia a motivat soluția de condamnare la închisoare a patru persoane din Sibiu, doi bărbaţi de 23 şi 41 de ani şi două femei, de 22 şi 23 de ani, acuzate de săvârşirea, în perioada iulie – septembrie 2018, a patru infracţiuni de furt din Kaufland, Selgros, Dedeman şi Altex.

Inculpaţii se numesc Grancea Luminiţa, Grancea Lavinia Tiţa, Grancea Gabriel şi Grancea Flavius.

Ultimul dintre cei patru a primit 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Grancea Lavinia Tiţa şi Grancea Gabriel au primit fiecare câte 11 luni de închisoare, tot cu suspendare.

Grancea Luminiţa, care este recidivistă, a fost condamnată la pedeapsa rezultantă de 9 luni şi 306 zile de închisoare, în regim de detenţie. Perioada de 306 zile provine de la o condamnare anterioră, care a rămas de executat ca urmare a unei liberări condiţionate.

Prima ”lovitură” a avut loc în 28 iulie 2018, în incinta magazinului Selgros Alba Iulia. Inculpații Grancea Gabriel și Grancea Flavius au sustras mai multe produse alimentare în cuantum de 785,72 lei.

Din ima­ginile înregistrate cu camerele se observă cum trei persoane dintre care două de sex masculin, după ce își umplu coșul de cumpărături, se îndreaptă spre casa de marcat și unul dintre bărbați trece de casa de marcat fără a plăti produsele, în timp ce altul distrage atenția agentului de pază poziționându-se în fața acestuia pentru a-i obtura câmpul vizual.

Mașina folosită de către inculpați a fost observată de asemenea în imaginile video de la magazinul Selgros, fiind vorba de un Audi de culoare închisă.

Bunurile au fost transportate la mașina cu care au venit și s-au întors în Municipiul Sibiu. Al doilea furt a avut loc în 22 august 2018, în magazinul Kaufland, de unde au fost sustrase bunuri alimentare în valoare de 3.500 lei.

Camerele video din incinta magazinului au surprins două persoane, un bărbat și o femeie, care, după ce pun în coșul de cumpărături mai multe produse alimentare (cașcaval), trec pe la o casă de marcat care nu era deschisă clienților, reușind să iasă din magazin fără să fie observați.

Potrivit declarației inculpatei Grancea Lavinia Tița rezultă că aceasta, împreună cu cumnatul său, Grancea Gabriel, s-au deplasat cu autoturismul marca Audi la Alba Iulia, tot cu intenția de a sustrage bunuri din supermarketuri.

În aceeași zi, cei doi au sustras din incinta magazinului Altex Alba Iulia, situat în imediata apropiere a supermarketului Kaufland, trei sisteme audio portabile de dimesiuni mici pe care le-au introdus în geci și astfel au părăsit magazinul pe la casele de marcat. Furtul sistemelor audio portabile de către inculpați a fost surprins, de asemenea, de camerele de supraveghere ale magazinului.

Ultimul furt a avut loc în 13 septembrie 2018, când Grancea Luminița și Grancea Lavinia Tița (nora primei inculpate) au sustras lenjerii de pat din incinta magazinului Dedeman Alba Iulia, la acțiunea de furt participând și un copil minor, fiica acesteia din urmă. Familia s-a deplasat în Alba pentru a vizita o rudă la Penitenciarul Aiud.

La întoarcere, soțul uneia dintre femei s-a întâlnit cu o persoană de sex masculin, căreia intenționa să-i vândă autoturismul marca Audi, în parcarea magazinului Dedeman.

În acest timp, cele două femei și fiica minoră în vârstă de 4 ani, au mers la toaleta magazinului, ocazie cu care au observat o lenjerie de pat cu prințese pe care și-o dorea fata. Imediat, s-au deplasat la raionul de lenjerii de pat de unde Grancea Luminița a sustras două lenjerii normale și o pilotă, Grancea Lavinia Tița a furat trei lenjerii de pat și o pilotă.

Inculpatele au trecut cu bunurile sustrase pe la o casă de marcat care era închisă, bariera fiind forțată de Grancea Lavinia Tița.

Pe camerele de supraveghere se observă cum, la intrarea în magazin, cele două femei nu aveau bunuri asupra lor, iar la ieșire, fiecare are obiecte asupra sa, inclusiv fiica minoră.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în cauză au fost ridicate șapte lenjerii de pat în ambalaj original și două boxe portabile de culoare roșie și gri, marca Huawei. Bunurile sustrase din incinta magazinului Dedeman au fost restituite magazinului.

Dorin ȚIMONEA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea