Rămâi conectat

Cultură Educație

Mesajul inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, de Ziua Învățătorului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua de 5 iunie poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazar, întemeietorul învățămantului modern romanesc. Învățătorul este cel ce îndeplinește o  chemare, o înclinație, o profesiune de o deosebită importanță, aceea de a asigura pregătirea de bază a personalității tinerelor generații deschizându-le orizontul spre viitoarea pregătire profesională dar și pregătirea pentru primii pași în viață. Participare, comunicare, îndrumare, dezvoltare, perfecționare, performanță, tenacitate, iubire, sensibilitate și prietenie  iată în câte moduri putem clasifica toată strădania noastră, a cadrelor didactice, spre victoria finală, spre scopul mult dorit, spre marea noastră realizare: dezvoltarea într-un mod armonios și prosper a copilului aflat la început de drum.

Startul în viață, o provocare ce necesită multă asumare, conștientizat de fiecare învățător, demonstrează calitatea de expert, de profesionist a acestui ghid al demersului pedagogic prin încurajarea, stimularea copilului, respectandu-i totodata candoarea, spontaneitatea  și naturalețea.

Și la această zi omagială, afișăm  cu recunoștință și mulțumire toată admirația noastră față de educator, învățător, întregul corp profesoral din cadrul fiecărei unități de învățământ din țară și din județul Alba. Este acea zi specială în care toate energiile pozitive se îndreaptă spre aceștia luminandu-i și călăuzindu-le calea, oferindu-le din plin putere, tact, răbdare și perseverență, sensibilitate și flexibilitate, dragoste și adevăr, energie și curaj. Mii de motive pentru ca aceștia să fie realmente apreciați de noi toți.

Sincere felicitări pentru toata munca depusă și un călduros ”La mulți ani!”

Inspector școlar general al IȘJ Alba,

Marcela Dărămuș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea